Johan Hakelius: Slut på idiotin, eller …?

Har politikerna lärt sig något av flyktingkrisen 2015? Eller tänker de begå samma misstag med försvaret?

Det fanns inget oförutsägbart med de problem Sverige fick under flyktingkrisen 2015. Svenska politiker hade helt enkelt struntat i att konstruera ett system som var anpassat efter en väl känd verklighet. Mer än så: de hade rustat ned de system som fanns. De gjorde det delvis i en naiv tro på att problemen inte skulle komma, delvis av politiskt-taktiska skäl som innebar att riksdagens mest extrema parti i frågan, Miljöpartiet, fick hålla i taktpinnen, delvis i den barnsliga övertygelsen att allt som gick tvärs emot vad Sverigedemokraterna ville, per definition måste vara rätt.

Johan Hakelius

Läs vidare här…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *