Ledarsidorna: Sverige – ett land ur balans

Sveriges kommuner går från och med hösten in i en period av stor osäkerhet, Sverige och dess invånare rör sig nu ut på något som bäst kan liknas vid mörka vatten. Sverige är idag ett land ur balans. Och hur en ny balans, eller ett nytt jämviktsförhållande kommer te sig är det ingen som vet.

Den balans som samhället eftersträvar idag kommer inte bli densamma som den balans Sverige en gång lämnade. Genom att bägge de politiska blocken övergivit en grundläggande princip, den kommunala finansieringsprincipen, och de demografiska förutsättningarna samt att arbetsmarknaden förändrats i grunden kommer en framtida balans te sig annorlunda. En balans ingen vet hur den kommer se ut.

Läs artikeln i Ledarsidorna…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *