Tino Sanandaji: Sverige är landet som uppfann modern befolkningsstatistik, men vet inte antal hedersmord.

Nyligen anmälde kriminolog Nina Rung fotbollförbundet för lönediskriminering, och menar att det är olagligt att herrfotboll (som har 17 gånger större publik) har mer pengar än damfotboll. Nina Rung vill också ta fram mer statistik om fotbollsdiskriminering, vilket alltid är bra.

Samtidigt som kriminologer driver detta har Sverige fortfarande ingen statistik om hedersvåld. Socialstyrelsen har i uppdrag att ta fram data, men misslyckades då de menar att kommuner inte sammanställer.

Sverige är landet som uppfann modern befolkningsstatistik, men vet inte antal hedersmord. Tidningar rapporterar detaljer som vilket par under 30 som tjänar mest i Täby, men inte på hur många tjejer som har blivit utkastade ut balkonger i Tensta. Endast sporadisk uppgifter existerar, i många fall sammanställd av privata aktörer. En granskning 2016 visade att var tionde mord var hedersvåld.

Tiotusentals unga i Sverige leder under hedersförtryck, det vill säga hotet att utsättas för våld (en sak lågbegåvade i PK-sekten inte förstår är att mord och misshandel är toppen på isberget, för varje utförd hedersmord finns hundratals tjejer i hedersförtryck som rättar sig i leden för att slippa utsättas).

Att kulturrelativisters inte vill ta fram statistik beror på att siffror försvårar ideologiska ljugande, exempelvis underminerades påståendet att hedersmord är lika vanligt bland svenska män när Kriminalvården 2018 visade att 91 procent av gärningsmän är invandrare.

När kriminologer och media vill ha debatt om damfotboll kräver de statistik, vilket visar att de mycket väl förstår sitt angeda att bekämpa statistik om hedersvåld och våldtäkter. Michael G Helders vädjar till vår så kallade feministiska regering regeringen att sluta famla och ta tag i problemet:

”I Ungdomsstyrelsens rapport från 2010 framgick det att 70 000 unga i åldern 16–25 år lever under hedersrelaterat våld och förtryck. Flera studier under 2018 och 2019 visar att uppemot 240 000 unga människor i Sverige lever under så kallat hedersförtryck.

Det är en häpnadsväckande destruktiv utveckling som har gjort hedersrelaterat våld och förtryck till ett av vår tids största samhällsproblem. En utveckling som jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) dock inte verkar ta på allvar. Sveriges försök att få utomeuropeiska religiösa krafter att anpassa sig har misslyckats totalt. Vi måste vända utvecklingen nu.

Regeringen behöver utreda Sveriges (feministiska) politik de senaste 20 åren för att se vad som har lett till att antalet som lever under hedersförtryck har ökat dramatiskt istället för att ha minskat. Regeringen behöver avsätta hundratals miljoner kronor till kommuner och landsting för att utreda och minska förekomsten av hedersrelaterat våld och förtryck. BRÅ behöver upprätta relevant och jämförbar statistik över hur hedersförtryck ser ut både lokalt och nationellt”

Tino Sanandaji

GP…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *