Ulf Lindhe, pensionerad gränspolis, skriver om regeringens dubbla budskap

Först denne Ygeman med sitt löfte att ca 80.000 skulle komma att bli föremål för utvisning. Detta vara ett besked för att lugna folket efter den stora flyktingvågen 2015.

Helt klart har man åsidosatt utlänningslagen gällande regelverket för bl a utvisning. Genom ett uselt handlande av en regering tilläts dessa ensamkommande genomföra både strejker och sittstrejka för att undgå beslutade utvisningar.
Bland de strejkande befann sig stundvis även några politiker.

Något som påvisar den dåliga handläggningen av dessa ”barnen” var att ”landsfadern Löfven” inledningsvis bestämde sig för att följa Migrationsverkets olika instanser att fullfölja beslutet om utvisning. Att han sedan förmodligen har lyssnat på figuren Fridolin från MP, som hela tiden strävat efter att ge amnesti åt alla dessa ensamkommande. Då ändrade den vankelmodige ”landsfadern” till att ”barnen” skulle få en ny chans att få stanna genom att studera motsvarande gymnasieexamen. Regeringen införde ett tillfälligt lagförslag om den sk gymnasielagen. Trots ett flertal myndigheter och Lagrådet sågade förslaget fortsatte regeringen och lanserade denna tillfälliga lagändring i riksdagen, där gymnasielagen godkändes av Centern.

Som fd utlänningspolis med många års erfarenhet av handläggning av utlänningsärenden anser jag det är en ren skymf mot gällande utlänningslag och dess regelverk. Denna ”landsfader” kräver ordning och reda och allas lika värde. Det är bara en massa floskler och det går inte att leda en regering endast med ord och inte ert uns handlingskraft.

Beträffande polisens medverkan vid dessa sk verkställigheter är där något som inte stämmer.
Självklart kan jag inte bekräfta vad som händer med dessa verkställighets-ärenden. En sak är emellertid helt klar och det är att landet under regeringarna Reinfeldt och Löfven aldrig haft en sådan usel migrationspolitik, vilken under alla dessa år har stöttats av 7-klövern.

Nu har vi ett nytt sällskap av afghaner som under veckan påbörjat sin sittstrejk på Norra Bantorget i Stockholm med samma syfte, som de ensamkommande ”barnen”. Allting lutar åt att det blir samma procedur denna gången. Jag kan bara tycka till och anser att detta är en ren parodi och en skymf mot det egna folket, som är totalt bortglömda, men som tyvärr får stå för kostnaderna för denna migrationspolitik.

Ulf Lindhe


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *