Vad hände med Ygemans mål om att utvisa 80 000?

Det är en fråga som dyker upp i mitt tänkande nu när vi har en ny grupp afghanska människor som sittstrejkar för Migrationsverkets beslutet om avvisning. Vi vet ju att det är en charad. Det är något som måste göras men världens förta feministiska regering kan ju inte utvisa en grupp som redan har givits en särställning i Sverige och i synnerhet inte om det handlar om kvinnor och familjer. 

Men ändå. Det som fått ett Nej måste lämna landet, det har både Anders Ygeman och Stefan Löfven upprepat men är länge sedan nu vi hörde något om det här, i vart från Stefan Löfven. Han har tystnat kring det mesta. 

I själva verket tycks arbetet med att utvisa personer från Sverige som fått slutgiltigt avslag på sin asylansökan gått i stå. Poliser som skulle arbeta med att spåra upp och omhänderta personer för utvisning hängdes effektivt ut som nazister, eller något liknande. Vad gör de nu? Rullarna tummarna och inväntar nästa uttalande, om att fösa bort dem som protesterar mot att regeringen skapat en situation där de absolut inte kan avvisa. 

Stefan Löfven har har ju pratat som en tok att det måste handla om att skapa ordning och reda i migrationspolitiken och motverka framväxten av det svenska skuggsamhälle där utvisade personer lever i kriminaliteten och radikaliseringen. Vi ser ju att det blivit precis tvärtom, att det frodas som aldrig förr. 

Alla minns terroristen Akilov, som skapade en sådan outsäglig sorg i det här landet, levde illegalt i detta parallellsamhälle som fortsätter att frodas. Han hade utvisats, men utvisningen verkställdes aldrig, med kända konsekvenser. Sedan dess har fler dykt upp, dock ej med lika allvarligt konsekvenser som i fallet Akilov, men ändå. Det har handlat om grovt våld och inte minst gruppvåldtäkter. 

Faktum är att En av fyra som polisen ska utvisa från Sverige kan inte tvingas till att återvända till sitt hemland. Det handlar om medborgare i länder som enbart tar emot dem som återvänder frivilligt. 

– De kan bli kvar i landet i flera år, säger Natalya Carlsson på Nationella operativa avdelningens gränspolissektion. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/terroroffret-nekas-provningstillstand-av-migrationsoverdomstolen-utvisas

Däremot får vi läsa om hur ett av Akilovs offer ska utvisas. Migrationsöverdomstolen vägrar att bevilja prövningstillstånd för offret som miste sitt högra ben i den Akilovs fruktansvärda attack. Kvinnan och hennes dotter ska lämna landet inom fyra veckor. Det här gör mig fruktasnvärt arg och ledsen. Här skulle man tro att hennes fall skulle ha passerat genom nålsögat. Hon är trots allt ett offer i första hand för Stefan Löfvens ansvarslösa politik. 

Stefan Löfven är noga med att påtala att de inte ska lägga sig i processen men har lovat kvinnan vid ett besök på sjukhuset där hon behandlades att “vi” ska ta hand om din rehabilitering och sagt “att det kommer att gå bra för henne.” Gå bra för henne? Det enda hon vill är få stanna och om jag vore Löfven skulle jag vara glad att ett terroroffer som drabbats här på grund av landets politik faktiskt ändå vill stanna. Jag skäms och gråter varje gång jag tänker på kvinnan och hennes dotter som utsätts ytterligare. 

Det är inte det ända märkliga och djupt tragiska fall. Det senaste året har media rapporterat om flera fall där små missar av arbetsgivare har drabbat invandrare hårt – de har utvisats. Det har handlat om att man till exempel tagit ut för lite semester, eller fått för lite lön av arbetsgivaren. 

Vissa utvisningar är bara onödigt att bry sig om. Cirka 1000 utvisningsärenden som kräver tvångsåtgärder lämnas inte ens över till polisen. Det handlar om dem som sonika vägrar att samarbeta och vars hemländer endast tar emot dem som återvänder frivilligt. Stefan Löfvens Nej, är alltså inget han någon kontroll över. Det är individens Nej som gäller, de kan helt enkelt ställa sig över våra våra Nej. https://www.svd.se/onodigt-lamna-vissa-utvisningar-till-polisen

Avvisas eller utvisas någon längre? Ja förutom dem som absolut inte borde men som av någon anledning bedöms som lätta att kasta ut. 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

4 reaktion på “Vad hände med Ygemans mål om att utvisa 80 000?

 1. Leif

  Detta är så enkel spår och ett gnällande är ni anti mot solidaritet detta gäller inte bara detta förstår att det är socialdemokraterna ni vill smutsa ner så något opolitisk är det inte.

  Svara
 2. Monica Samuelsson

  Helt otroligt! Det är klart att hemländerna måste ta ansvar för sina medborgare. Det är ingenting som resten av världen ska inte behöva ta hand om dem.

  Svara
 3. Pingback: Vad hände med Ygemans mål om att utvisa 80 000? – Bakom kulisserna

 4. Eva Petersson

  Länder som inte tar emot sina egna? Är det inte muslimska länder som på så sätt hjälper muslimer för att landet på lång sikt ska bli muslimskt.. Syrien Iran Irak Turkiet .. listan kan göras längre på länder som inte alltid varit muslimskt..

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *