KRISTERSSON vs. LÖFVEN. Det finns bara en som ska be om förlåt här och vi vet alla vem det är. 

Ingvar Person i den alltmer trötta tidningen Aftonbladet skriver att Kristersson borde åka på förlåttturne. Arbetsförmedlingen i Örebro har slutat att fatta nya beslut om lönebidrag för personer med funktionsnedsättningar, i Uddevalla för långtidsarbetslösa som inte längre kan få arbetsträning. Det är kaos på Arbetsförmedlingen menar Person, och kaoset är Moderaternas fel. De vill lägga ned Arbetsförmedlingen och bygga upp något som är anpassat efter hur det ser ut på en modern arbetsmarknad. https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/lagg-ned-arbetsformedlingen-_H6021430

Ingvar Person är gråsosse, och för en grå sosse är det otänkbart med förnyelse eller att en myndighet som sedan länge styrts av röda markörer och som ser varje arbetslös som ett offer för socioekonomiska omständigheter, är en ny inriktning farlig. 

Arbetsförmedlingen har sedan länge spelat ut sin roll. Kritiken från inte bara arbetssökande som fastnar i lönebidraget, men också från olika tillsynsmyndigheter som Riksrevisionen och Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen har länge duggat tätt. De måste man lyssna på, men det tycker inte Person. Sossar ogillar att lyssna på andra, oavsett vad det handlar om. Istället ska dem som står bakom motionen be om förlåt, dra tillbaka sin motion och rulla ut på en förlåtelseturné. 

En sak tror jag vi alla kan vara överens om, i ljuset av Arbetsförmedlingens misslyckande har kommuner byggt upp egna flummiga parallella arbetsmarknadsåtgärder, som enligt statistik från SCB, SKL och Skolverket i dag omfattar drygt 12 miljarder kronor. 12 miljarder är mycket pengar som kan användas effektivare. Så ja Arbetsförmedlingen behöver läggas ner och myndighetens uppgifter istället omfördelas. Det är uppenbart för vem som helst att arbetsförmedlingen inte är anpassad för de problem Sverige står inför. 

Det finns arbetssökande som med tvång placerats på någon kurs inom AF som denne redan gått ett flertalet gånger. Jag har en syster som gjort samma sak ett flertalet gånger. Det har aldrig lett till något annat än en ny period av att stämpla. Ett totalt slöseri med både tid och (skatte)pengar alltså. När hon påtalat detta för sin handläggare, som hon för övrigt oftast aldrig träffat möts hon av kalla handen. Tanken är inte att få ut henne i arbete, utan att hålla henne kvar i ett bidragsberoende. Bara tanken på att ge henne möjligheten att vidga sina möjligheter till jobb motarbetas.

Det finns väl bara en med anhang som ska be om förlåt och tvingas rulla fram på skammens gata och det är Stefan Löfven, Alice Bah Kuhnke, Margot Wallström  och många fler. De har strösslas pengar på snömos, och ofta på organisationer med mycket farlig agenda. 

Regeringen har bland annat gett ut en handbok i feministisk utrikespolitik, där de stoltserar med hur utrikesförvaltningen tänker över vilka kön som presenteras på deras målningar. En konkret sak de gjort är att anordna skrivarstugor på svenska ambassader i samband med internationella kvinnodagen, i syfte att justera ett det finns fyra gånger fler artiklar om män än om kvinnor på den digitala encyklopedin Wikipedia. Otroligt viktig insats med andra ord. 

Det är inte helt lätt att sätta fingret på vad den feministiska utrikespolitiken går ut på. En sak vet vi och det är den snarare kommit att handla om den svenska ”feministiska” regeringen underkastar sig en anpassning till islam? När den svenska feministiska regeringen besökte Iran och framträdde i slöjor blev de visserligen en världsnyhet men inte av det slaget man hade hoppats på. Kontentan blev att Sverige officiellt försvarade att kvinnor bär slöjor i Iran. Är man en feministisk regering och bryr sig om jämställdhet, ja då utmanar ojämlikheten varän den dyker upp, men inte Stefan Löfvens regering. Tiotusentals iranier hade inför regeringens besök protesterat på gatorna mot landets styre. Vad gjorde Margot Wallström som ledde Sveriges ”feministiska” utrikespolitik? Jo, hon talade hellre om arbetslöshet än om mänskliga rättigheter i Iran. Så när iranska kvinnor tog av sig slöjorna, tog Wallströms medarbetare på sig slöjor istället. 

Alice Bah Kuhnke då? Hon fick regeringen att satsa 25 miljoner på att stärka biografer på glesbygden, och 31,5 miljoner för att motverka rasism, polarisering och extremism. Alice Bah Kuhnke och Stefan Löfven kritiserar extremism i Europa, men blundar för de pengar de fortsätter att strössla över tveksamma organisationer i Sverige, och inte minst det som sker i hans eget parti i Sverige. Att de omvandlat Sverige till ett paradis för extremister bryr de sig då rakt inte om. 

Nej, som sagt det finns bara en som ska be om förlåt här och vi vet alla vem det är. 

Aftonbladet 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

2 reaktion på “KRISTERSSON vs. LÖFVEN. Det finns bara en som ska be om förlåt här och vi vet alla vem det är. 

  1. Viola

    Kristersson är tröttsamt att både lyssna och läsa om pust!

    Svara
  2. Nicklas Wennström

    Kan inte Sossarna själva riva upp beslutet ? De verkar ju som att de röd gröna kan riva upp vissa delar av budgeten ! Ex den årliga bränsle skatten , som M kd m.m slopat , den verkar man kunna köra över . Eller är det viljan från S som saknas ? Att man sedan kan skylla på M för arbetsförmedlingen för är nog bara som plus poäng för egen del . Om viljan fanns som med bränsle skatterna , så hade nog arbetsförmedlingen återskapats . Skäms på er S !!!!!

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *