Fenomenet “sugardaddys” finns, liksom kvinnor som tänder på makt och pengar.

Tidningen Amelia gör ett reportage om “sugardaddys”, eller som de själva skriver: “kvinnor som tänder på makt och pengar.” Syftet var i vart fall som helst att ge en inblick i fenomenet “sugardating”. Men något gick fel, väldigt fel. Istället för att ge en kritisk inblick skrevs en lättsam artikel i ämnet som majoriteten av läsarna uppfattade som en glorifiering av prostitution. Det upprörde enormt, bland annat en polis. https://www.facebook.com/ameliared/posts/2525058630861754

Polisen Simon Häggström, specialist på prostitution, menade att tidningen gav en alltför lättsam syn på fenomenet. Simon skrev ett eget inlägg om vad det egentligen handlar om, läs nedan. Det han skriver visar klart och tydligt baksidan och smärtan som följer i dess spår.

https://www.facebook.com/…/a.76545133359…/1565238600279076/…

Jag är tacksam över att Amelia tog till sig kritiken och att Simon tog sig tid att kontakta tidningen och skriva ett eget inlägg, men jag förundras ändå lite över förvåningen av att Amelia “råkade” skriva en sådan typ av artikel.

För mig har väl Amelia aldrig framstått som en tidning som kritiskt tar sig an kvinnofrågor. Fokus har alltid legat på kvinnokroppen, bästa rumpan-råd, bästa bröstförstorningsinmplantet, bästa sexet, bästa skilsmässan, ja ni fattar. Det bästa och så någon ibland om ångest, familjeproblem som löses med någon andingsövning, eller om det hörde till sexet?

Amelia är i vart fall en tidning som ger precis det man kan förvänta sig när man tittar på framsidan, absolut ingenting förutom lite förstörelse med fokus på kvinnor. Med lite tankeverksamhet hade tidningen lätt kunnat skriva ett reportage om kvinnor som tänder på makt och pengar enbart genom att studera någon av realityprogrammen “Housewives”.

Med det sagt, så försvinner dock inte det faktum att fenomenet “sugardaddys” finns, liksom kvinnor som tänder på makt och pengar. Men hur det ska kunna diskuteras i ett land som Sverige är en annan fråga?

Det är som att frivilligt kasta sig ut för ett stup.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

En reaktion på “Fenomenet “sugardaddys” finns, liksom kvinnor som tänder på makt och pengar.

  1. Jan

    Jag tror att artikelförfattaren blandar ihop två begrepp: Sugar daddy respektive Gold digger. Det förra handlar väl mest om prostitution av unga kvinnor (eller barn) med äldre män som målgrupp. Alltså olagligt i Sverige. Det senare om unga kvinnors dragning till rika, framgångsrika män. Sådant man ser sig utspelas runt Stureplan nattetid.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *