ISLAM I SVERIGE. Vi har fem år på oss.

Muslimer ber på torget i Uddevalla, 15 december 2017

När Sverige som nation trycktes tillbaka, tömdes landet mer eller mindre på den svenska identiteten. Den finns, men idag ligger den gömd i stugorna, det pratas försiktigt om den grannar emellan, i tvättstugan och på väg till jobbet. 

Den svenska identiteten ersattes istället av något som i bästa fall kan. beskrivas som en “världsidentitet”. Sverige skulle bli det stora “Vi:et” “Vi:et” innebar också att det svenska måste misstänkliggöras. Svensk, svenskhet, till och med det skandinaviska utseendet blev rasism. Vänsterns bild av den andre som den ständigt förtryckte och utsatte blev det dominerande och allenarådande. Alla politiska beslut som togs och som ska tas måste utgå från den logiken.  

Alltså trampade man på den svenska identiteten och inom kort var det något fult, avvikande och rasistiskt. Det lämnade öppna sår hos många men det lämnade också dörren öppen för något annat. Det blev ersatt av något annat. Svensken flyttade på sig där den kunde. Men det där andra då? Vad är det? Det vet ingen, än mindre våra politiker. Vad vi märker är att många gånger handlar om att ta avstånd från svensken och den svenska kulturen. Det där stora “Vi:et” har omvandlats till en splittrad världsnation där olika samhällen försöker att leva bredvid varandra. Det finns ingen enhetlig kultur längre. Den återuppstår i samtalen mellan grannar, på väg till jobbet och olika möten. “Minns du hur det var 1999?” “Kommer du ihåg klassfesten 1965?” “Midsommarfesten?” “Semestern på Böda camping?” 

“Ulf Boström är Sveriges ende integrationspolis, knuten till poliskontoret i Angered, där tre fjärdedelar av de 51 000 invånarna är invandrare eller barn till invandrare. 26 procent av invandrare med ickevästlig bakgrund bor på platser som Angered.” 

Ulf Boström säger att vi har fem år på oss. Politiska beslut som skulle tagits för 25 år sedan har vi alltså fem år på oss att ta nu. Boström betonar något som vi många skrivit om länge. faran i att låta politisk islam bli talespersonen för muslimer. “Sveriges muslimska råd, med Islamiska Förbundet (IF), har lyckats göra sig till talespersoner för alla Sveriges cirka 800 000 muslimer, trots att runt hälften av dessa är sekulära. IF främjar en konservativ tolkning av islam som enligt Boström har bidragit till att moderata moskéer blir mer utsatta, färre och fattigare, medan politisk islam har blivit vanligare. Flera partier har dessvärre tillåtit att deras sekulära parti utsatts för inflytande från minoritetsmuslimsk politisk islam i mer än tjugo år, och därmed avvikit från det sekulära, demokratiska tillvägagångssättet. Ett samhälle som upprätthålles genom så kallad hederskultur, genom social kontroll, hot, tvång och våld.

Vad lever inte i ett integrerat samhälle. Vi lever i ett land där den svenska nationen tryckts undan med alla till buds stående medel och lämnat människor att forma sitt eget samhälle. För många innebär det att leva i en klan. En klan som konkurrerar med samhället i övrigt och med det svenska. Nationell gemenskap är helt oförenligt med klansamhället. Men motsättningen med den moderna staten är ännu mer grundläggande. Det är riktigt allvarligt. Och det är en av orsakerna till att den otrygghet vi ser växa sig allt starkare.. Det finns ingen respekt för samhället eller individen, allra minst kvinnor. 

Vår grundläggande stat är vår garant för vår frihet och trygghet. Det är den som säkerställer att vi alla kan leva i frihet och i fred. Den kräver inte klanens lojalitet eller lär ut religiöst och dogmatisk synsätt om kvinnor eller om hur människor måste framleva sina liv. 

En svag statsmakt, så som vi, kräver dock inte någon lojalitet med nationen, tvärtom. De motarbetar den genom att omvandla allt det som förenar nation, det vill säga Sverige. En svag statsmakt innebär alltså att individens friheten försvagas. 

Hur är det möjligt? Hur kan vi gå från att vara en trygg, enad och demokratisk nation till otrygg, splittrad och nationslös? Det är i det lilla vi hittar det. Även om kraven inte kommer majoriteten, så handlar det om att majoriteten med tvång tryckts tillbaka för den andres skull. “Ekonomen Nassim Taleb beskriver i boken Skin in the game (2018) dynamiken som uppstår när en envis minoritet överför sina preferenser på en majoritet utan starka preferenser. Han påpekar att allt fler av köttprodukterna som säljs i Storbritannien är halal, eftersom minoriteten inte vill äta kött som är slaktat på annat vis, medan majoriteten inte bryr sig.”

Medan majoriteten inte bryr sig växer alltså splittringen. Man nöjer sig med de små samtalen om forna tider. Man suckar irriterat och hoppas på att den andre ska förstå hur snälla vi är som ger efter och lämnar utrymme. Medan den andre som flydde från det som nu håller på att växa fram här stirrar förvånat och undrar var den frihet och det demokratiska land alla pratat om tagit vägen.

Vem vet, men vi är nog många med olika nationaliteter som funderar på var vi ska ta vägen.

Smedjan. Det svenska klansamhället.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

26 reaktion på “ISLAM I SVERIGE. Vi har fem år på oss.

 1. Dan

  Sverige, svenskarna?. Just det va e det, därför vi ligger 20 25 år efter USA. Insändaren har helt rätt. Svensken har invaggats på att tro det fixar sej,vilket just detta speglar i det som händer nu. Istället för folkhemmet blev det klansämhälle. Detta är bara början.

  Svara
  1. Britt Larsen

   Har dom som kommet hit o snyltar på oss vett att vara tacksamma för det .Neeej dom vet inte vad det är. Så mycket skit som finns här nu efter dom kommit hit. Skicka iväg dom till ett ställe där dom får göra rätt för det dom kräver.Lära sej vad arbete och vänskap är inte terrorism .bs

   Svara
 2. Pingback: ISLAM I SVERIGE. Vi har fem år på oss. – The winds are changing

 3. M

  Skribenten känner till ett antal “fina ord”, men likväl är denna krönika så full av skrivfel och märklig meningsbyggnad att den upplevs som mycket slarvigt åstadkommen.
  Brådska?
  Okunskap om svenska språket?

  Svara
  1. CWP

   Småakigt av dig att ge dig på språk o stavning. Du missar problemet, inte språket eller skrivfel.. Som kan ha sina förklaringar som du inte känner till. Till exempel ‘ Dyslexi, synfel el dylikt’ Utan problemet är islam.

   Svara
  2. Lars malm

   Men du fattar var det står , så måste du klaga , varför gör man det ?

   Svara
 4. Maj-Britt Nyström Lundman

  Vi vill ha tillbaka vårt svenska samhälle och att kristendomen och vår kultur brer ut sig. Inga moskeer och böneutrop. Alla invandrare som är här olagligt ska ut ur landet. Stoppa gängen som skjuter och bränner med hårdare tag. Arbeta för fred i arabvärlden. Införa barnbegränsning i U länderna.

  Svara
 5. Jan

  Det är liberalismens fel. Åtta av tio svenskar har röstat på liberala partier. Antingen vänsterliberala eller högerliberala partier. Resultatet av det är identitetspolitik och nyliberalism. Två globalistiska idéer som försvagar staten och nationen genom stor asylinvandring och privatisering av staten. Vi får det vi röstar på. Många av de som klagar har själva aktivt bidragit till utvecklingen.

  Svara
 6. Maria Jönsson

  Man vet snart inte vad man ska tro. Många säger ju att det är vänstern och Socialdemokraterna som ställt till det och snacka inte om miljöpartiet som bara flamsar runt och vill ha fler flyktingar och tiggare. ISLAM är en farlig religion eftersom muslimer ser verkligen ner på andra och kallar de otrogna. Jag ogillar religioner överhuvudtaget eftersom de bara sepererar människor. Jag vet verkligen inte vart Sverige är på väg men det känns inte som ett tryggt och fint land längre.

  Svara
 7. Jan

  Vi bor i Sverige och Sverige är ett kristet land och har alltid varit det och ska så få bli, visst man ska få ha sin egen tro men håll den för er själv och försök inte påverka andra. jag fattar inte heller hur politikerna kan acceptera böneutrop att tillåta en skäggig gubbe invirad i lakan och en trasa runt skallen ska få stå och vråla över våra städer och vi ska acceptera det?, dessutom fattar jag inte hur en svensk politiker som har svenska rötter kan rasera sitt eget land som deras och våra förfädrar har byggt upp genom att låta islamister komma hit och bete sig ociviliserat och bara blunda för det, trodde att en politiker hade mer staket och råg i ryggen. Men försämra för våra äldre som har har slitit i hela sitt liv, försämra vården, försvaret, polisen m.m. det är dom experter på. Svenska politiker är en STOR SKAM.

  Svara
  1. Stefan Olofsson

   Vad står islam för?
   Hedersförtryck?
   Kvinnoförtryck?
   Ojämlikhet?
   Alla människors lika värde?
   Diktatur?
   Tolerans?
   Avrättningar?
   Pisk?
   Tryckfrihet?
   Yttrandefrihet?
   Fins det något grundläggande som vårt samhälle är byggt på som stämmer överens med Islam?
   Nej!!!!!
   Stefan Olofsson

   Svara
 8. Carl den 12

  PS önskar bara förtydliga att kl var mitt i natten när jag skrev inlägg och blandade ihop nu och ni pga att nattlampan var släkt och i och u ligger granne på mitt tangentbord. Och jag vill också förtydliga att jag skrev rosa elefanter istället för får pga att den eller dom rosa elefanter står för att vi är fostrade att inte prata om riktigt allvarliga problem hemifrån och tar tyvärr med oss det tänket till valurnorna. Själv röstade jag blankt i valet 2018. Det finns verkligen ingen stadsminister och parti som jag känner att jag har förtroende för och jag kan villigt erkänna att jag är mycket avundsjuk på er som i djupet av era hjärtan tror att ni kan påverka. Men tyvärr så är jag klarvaken och vet att det spelar ingen roll, Sverige är satt ur spel för längesen och det ser så humant ut att vi låtsas hjälpa folk ifrån andra kulturer och länder som både behöver och inte behöver komma hit och bygga moskér på kristen mark. Och ni som undrar vad jag Calle har för betyg i svenska a, b och litteratur historia, så har jag VG + i dom ämnen och har mvg i engelska. Men vad hjälper det mig när folk som kommer utomsoknes från andra länder varken kan svenska och engelska. Så jag har tänkt att lära mig bli muslim och öppna en klädaffär för muslimska kvinnor och på så sätt tjäna pengar på dom istället för boende. Lycka till swea, du behöver all tur du kan behöva i ett land där 3 apor styr och svenskarna apar efter🙈🙉🙊. Carl den 12 som aldrig sviker sitt land, har talat😭

  Svara
 9. Alex

  Har bott i det här vackra landet i 30 år och varnat svenskar för vad det kommer att hända i framtiden med den invandring poletiken som Sverige drev hela tiden med att ta emot folk som har inte lika värdering som svenskar har . Alla är rädda för att uttala sig på grund av den dumma lagar som stiftas och du blir anklagas för rasism. Var är friheten att säga fritt vad du tycker. Men det är så som man bäddar får man ligga. Det vi som väljer politikerna och för att de ska få röster de leker med invandring och det så synd om de . Vi behöver de för att förstärka vara samhälle för framtiden efter vi har för lite folk. De skulle har lärt sig ifrån Finland Hur man driver invandring politiken.. tyvärr det är försent att hitta tillbaka till den goda lugna svenska samhället

  Svara
  1. Maya

   Har inga ord för det jag läser, och dom kommentarerna som fälls en efter en där man anklagar en religion för det ena eller andra. Trodde det var människor som stod för handlingarna men vi kan skylla på en religion istället och dra alla över en kam. Okunskap finns det gott om läser jag! Inget land är sig likt som det var för 60 år sedan, utveckling sker och nya skapelser kommer till liv med nytt tänk. Istället för att se det underbara och fina i utvecklingen så ska man omvandla denna procedur till rasism. Titta på svensk historia, en svensk kristen kvinnan hade sjal förr, det har man inte idag. Mycket förändras och kommer att förändras, sluta skylla allt på en religion! Jag respekterar alla religioner, dock behöver jag inte respektera allas tolkningar av en religion eller döma en religion efter nåns handling. Tur att vi är människor och inte djur, för med detta tänk hade vi nog bara käkat upp varandra och då hade det inte spelat någon roll vilken religion eller ursprung man har. Ursäkta om jag uttryckt mig hårt eller felstavat men skrev detta i min frustration över det jag läser. Trodde alla var vi lika värda och ber till Gud att Sverige inte drabbas av krig så VI inte blir flyktingar som ingen vill ha….

   Svara
   1. Annabelle

    Ni hade också sjal förr och har det fortfarande vilket bara visar att ni står och trampar i det som Sverige var för mer än 200 år sedan vi har jobbat hårt för det vi är idag. Om ni respekterar varför kan då inte en svensk kvinna gifta sig med en muslim utan att tvingas bli muslim förs? Och barnen blir automatiskt muslimer även om mamman inte vill. En muslims kvinna får inte heller gifta sig med en icke muslim utan mannen måste konvertera. Hur många kyrkor bygger vi i era länder? Hur många serverar bacon eller gris i era länder?
    Inga
    Men vi ska sälja ert jävla halal kött.

    Svara
 10. Kent Lindblad

  Absolut en av de bästa texter jag läst i ämnet på mycket länge.

  Svara
 11. Marianne

  Det är fult att säga att man är svensk och vill hålla på svenska traditioner då är man rasist.. vi får inte ha våra skolavslutningar i skolan för då diskriminerar vi andra religioner. Men vad får vi svenskar göra utan att det tolkas på fel sätt. Vårt svenska arv håller på att utarmas vi vet snart inte vilka vi är

  Svara
  1. Kristina

   Jag tror att de flesta skolavslutningar sker i skolan. Menar du att de inte hålls i kyrkor? En mycket positiv utveckling tycker jag, eftersom jag inte vill att mina barn ska påtvingas någon religion.

   Svara
 12. Caldo

  Den som kan inte anpassa sig till svenska värderingar ska deporteras tillbaka till sitt hemland.
  Jag har varnat för vad händer idag men blev kallad rasist med mera , jag kommer själv från irak sen 1980 , och jag ser mer tydligt hur Sverige förlorar sitt identitet och kraft som nation .
  Om Svenska regeringen och Svenska folket ändrar inte politiken som driver landet idag ni kan glömma Sverige som det har varit.

  Svara
 13. henrik

  För att nå en förändring måste vi uttrycka oss i termer som inte förknippas eller listigt kan feltolkas som rasism.
  Då återstår konsekvenser.
  Långa straff, även för de som nu är minderåriga, sänk straffåldern till 15 år.. Därför måste vi bli myndiga som 15 åringar. Dagens förortsgäng är väl medvetna om de svenska lagarna och slickar fram yngre f a göra grova överfall, med vetskapen att det inte händer något.
  Det är naturligtvis tragiskt, men kom med en bättre ide.
  Sedan får vi sänka skatter, och avskaffa barnbidrag.
  Socialbidrag får man göra om till matkuponger.
  Sänkt skatt ska doseras s a nettosumman hamnar i samma nivå som nu. Pensionärer undantas gällande socialbidrag, tvärtom ska det höjas avsevärt för dessa.
  Dessutom tycker jag att flyktingkriterierna ska ändras s a vi kan ta mer politiska flyktingar och få en mer balanserad befolkning där vi tar emot icke muslimska, och inga fler från mellanöstern, samt muslimska afrikanska länder. Detta i syfte att få en mångkulturell, inte en kultur, muslimsk invandring som sker f t.
  Det finns trots allt många trevliga figurer som gör entre i landet, f a de gillar det som finns, och försöker anpassa sig till det vi har, och t o m gillar det!
  Ok, finns mkt o ta i, en start som kan modifieras!

  Svara
 14. Stefan Olofsson

  Vad står islam för?
  Hedersförtryck?
  Kvinnoförtryck?
  Ojämlikhet?
  Alla människors lika värde?
  Diktatur?
  Tolerans?
  Avrättningar?
  Pisk?
  Tryckfrihet?
  Yttrandefrihet?
  Fins det något grundläggande som vårt samhälle är byggt på som stämmer överens med Islam?
  Nej!!!!!
  Stefan Olofsson

  Svara
 15. Carl den 12

  Vi är på väg mot en “katastrof”, droghandel försiggår på öppen gata, kniv och skott dåd ökar och det kryllar utav terrorceller i staden Göteborg. Någon skrev att om det blir krig här så blir vi flyktingar, denna kvinna har helt rätt. Pga att vi har så många terrorceller/is, knarklangare (med Afghan röka som är en attraktiv handelsvara) och kriminella som gömt sig ibland flyktingströmmarna utav flyktingar som verkligen behöver komma hit som upplevt krig, förföljelse, tortyr och är hbtq mm så är vi snart där. Glöm inte att många önskar ju bryta med islam och vi kan ju tyvärr inte erbjuda människor trygghet då så många muslimer redan bor här. Dåliga muslimer förstör för bra muslimer, precis som dåliga kristna förstör för bra kristna osv. Kultur och religion påverkar oss och vi i swea har gjort en lång resa, men pga vi mixas upp med människor som lever i kulturer där vi stod och stampade en gång, så backar vi i vår utveckling framåt och går bakåt istället. Men, vad många glömmer är att vi bör vara lyhörda och lyssna till våra medborgare hur dom tänker och känner och sluta betee oss som barnsliga 3-åringar i sandlådan. Vi jobbar, pluggar och betalar alla skatt och vi alla borde tänka en extra gång innan vi kallar andra för rasister för att argumenten tar slut. Vi är Sverige tillsammans och jag struntar fullkomligt i var folk kommer ifrån bara folk har sunt förnuft ❤. Men när mina kvinnliga vänner blir trakasserade på gator, torg, köpcentra, klubbar, taffsade på, jagade av vagnar och bussar för att vissa män inte fixar att bemöta svenska kvinnor på en värdig nivå (OBS, inte ALLA utländska män gör så), så blir jag😵😭😬. Så sorgligt att deras egna landsmän sviker sitt eget folk oavsett om vi snackar infödda svenskar eller nyfödda svenskar. Men det är tyvärr vardag för många kvinnor som är rädda för att gå till och från jobbet och vi har blivit så vana med det att det nästan ses som “normalt” pga att vi borde ha mycket mer tolerans och förståelse för att dessa män inte kan stå emot sina impulser och denna inveckling har gått snabbt. Ja, vi står inför en skrämmande förändring och vi kommer att själva få känna på hur det är att vara flyktingar för vårat land har ockuperats och medans vi lägger tid på att munhuggas, så är vi upptagna och inte ser hur moder swea en gång mådde, mår idag och kommer att må. Själv har jag goda förutsättningar att fly till närliggande eller likvärdigt land, men ett muslimskt land blir det inte då jag önskar att min käraste följer med om hon så önskar…………… Calle den 12 har talat och jag glömde i tidigare inlägg hylla dig Madeleine 🏋👸🏆för ditt inlägg som jag spridit och som så många med mig tycker är klockrent och jag önskar att jag kunde säga emot, för ingen normal människa önskar ju att det blev så här ……………………………eller ??????????????????????????

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *