“Stå upp för Sverige”-domen överklagas. Vi fortsätter skriva så som vi gör i ProjektSanning.

”Nu överklagas den fällande domen mot mannen som administrerar gruppen ”Stå upp för Sverige” på Facebook. Mannen dömdes av Eskilstuna tingsrätt till villkorlig dom och dagsböter för att han inte raderat kommentarer som enligt tingsrätten utgjorde hets mot folkgrupp”, skriver Nyheter Idag.

Försvaret menar att kravet på uppsikt över kommentarer är uppfyllt och att tingsrätten inte tagit hänsyn till den stora mängd kommentarer det handlar om att administrera.

Vad ska man säga mer än att den nya lagen ställer högre krav på oss som administrerar grupper, liksom det gör på medlemmarna i gruppen. Är det rätt eller fel? Om det råder olika meningar.

Vad vår grupp anbelangar har det sedan start varit en grundregel hos oss, att inte tillåta kommentarer som hetsar, driver fram hat eller hänger ut och dömer människor på förhand när risken för det finns.

Är det enkelt för någon av oss? Svaret på den frågan är NEJ. Vi engagerar oss i de ämnen vi skriver och läser, men framför allt engagerar vi oss i hur Sverige mår.

Vi får avvakta överklagan. Den kommer bli vägledande och tydligare klargöra de gränsdragningar staten vill ha för att kunna kontrollera ett allt mer rasande folk.

För det är ju i grunden vad det handlar om. Även om syftet i sak är gott så vill man aktivt också passa på att tysta ned den del av befolkningen som alltmer protesterar mot hur landet styrs och mot hur dess medborgare behandlas.

Vi fortsätter skriva så som vi gör i ProjektSanning. Vi vet att det fungerar och att det än så länge är hållbart. Vi växer för varje dag. Vår sida på nätet; ProjektSanning har över 200 000 läsare per månad. Gruppen på FB är större än till antalet medlemmar. Vi läses och delas och ligger ofta i topp bland mest lästa just nu, likadant är det med Twitter.

Vi har förstått att det är inte mängden medlemmar som avgör en grupps styrka på FB utan vad som skrivs, delas och diskuteras. Och att det görs med respekt oavsett kritik.

Nyheter Idag


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *