Barn som gör Hitlerhälsningar. Vilka barn är det?

I Helix och Flumride har Liseberg noterat att åtminstone 40 personer passat på att göra Hitlerhälsningen i samband med att de fångas på bild vid attraktionernas respektive fotograferings-tillfällen. Foto: Adam Ihse / Erik Svensson / TT

Liseberg har problem med barn som gör Hitlerhälsningar i åkattraktioner. Det är klart att det inte ska accepteras och att nöjesparken måste agera.

Mårten Hemström, gruppledare för Liberalerna, Alliansförespråkare och Sabuni-anhängare kände sig manad att visa vad han ansåg om barn som heilar i Lisebergs åkattraktioner och twittrade ut: ”Brunhögerns attityder sprider sig. Jag borde skämmas för att reta upp Bali/Arpi-högern så här. Jag måste lära mig att skriva tweets som gör dem nöjda. Några förslag på höhö-tweets på nybörjarnivå som jag kan börja med?” https://twitter.com/mhemstrom/status/1151412646341750784…

Nivån kan knappats bli lägre och jag är inte heller särskilt förvånad över att det är en etablerad politiker som uttrycker sig så här. Det hör snarare till regeln än undantaget idag. Men man kan ju inte låta bli att förundras över att Hemström inte bara stämplar barn som ”brunhögern” utan också Ivar Arpi och Hanif Bali. Att insinuera att Arpi/Bali skulle vara nazister är lågt och obehagligt.

Hemström uppvisar ett återkommande problem, politiker som tappat nivån och inte har kunskap om historia. En slags intellektuell grundhet.

Ett annat problem är att han utan problem devalverar Förintelsen genom att göra sken av att Arpi/Bali är nazister. Att överhuvudtaget anspela på att någon till höger är nazist/fascist är oerhört allvarliga anklagelser. Och hur ska man veta vilken ”höger” Hemström menar när skriver ”brunhögerns attityder sprider sig”, och inkluderar Arpi/Bali i sitt resonemang.

Kritisera är alltid rätt men den här brunsmetningen är inte bara tröttsam. Den är ovärdig och farlig. Såg Hemström bilderna och barnen: Hur vet han eller någon att det är barn från högern? Det kan väl lika gärna barn till dem på vänsterkanten eller islamister, eller hur? Det kan till och med ha varit hans egna barn, om han nu har några. Dessutom om Hemström vill oroa sig över barn i Sverige och ge sig in i den debatten finns det barn att oroa sig över.

Hur resonerar Hemström exempelvis kring de barn som finns i Sverige och som på grund av föräldrarnas val upplevt svåra trauman och har ett enormt våldskapital? Barn till IS-anhängare/till dem som rest ned men kommit tillbaka till Sverige.

Barn som i förskolan/grundskolan uppvisar ett avvikande beteende och som i vrede uttrycker sig olämpligt och tar till grovt våld. Barn som avviker från alla tidigare alla tidigare erfarenheter av hur barn brukar bete sig.

Dessa barn som är ”utbildade” och ideologiskt formade efter IS normer och värderingar och som precis alla barn är bundna till sina föräldrar emotionellt och som utbildare. Barn som fått lära sig att hata den kultur de nu ska leva i, som ser västvärlden som en plats full av ”otrogna”.

Så snälla Hemström, höj nivån. Detta ständiga uppvisande av ren idioti börjar bli tröttsamt.

Svt…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Barn som gör Hitlerhälsningar. Vilka barn är det?

 1. Archangelo

  Vilka bilder? Vad prater vi om? Jag vill se bilderna först.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *