Ann Heberlein: Hatet mot högern

I veckan utsattes den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali för ett potentiellt mordförsök. En okänd gärningsman hade vandaliserat lacken på hans bil, samt skurit upp däcken. Bali och hans flickvän hann sätta sig i bilen och köra iväg innan de upptäckte att något var fel med däcken. Hade hastigheten varit högre, hade de saboterade däcken kunnat leda till ödesdigra konsekvenser, för Bali och hans flickvän, men också för övriga trafikanter.

Ann Heberlein

Läs i Heberleins Etik…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

En reaktion på “Ann Heberlein: Hatet mot högern

  1. Ulrika

    Nu skall vi inte glömma det Ann ännu inte bett om ursäkt för, hon är en hycklare tills hon gjort det. Bl.a. följande (finns mer om man letar på nätet runt 2012 – 2015). “Det senaste halvåret, efter oroligheterna i Kärrtorp, har flera offentliga personer svävat på målet eller rent av försvarat vänsterextremisterna. ”Vi med mörkt hår är inte rädda för AFA”, skrev Mikael Feldbaum, chefredaktör på Tidskriften Arena, på Dagens Arena (18 december 2013). Vidare skriver han att ”känslan av tacksamhet mot AFA är utbredd bland oss med mörkt hår”. Feldbaum verkar här bekräfta den vanliga bilden att extremvänsterns våld främst är självförsvar.
    Liknande åsikter framförde Ann Heberlein i Sydsvenskan (20 december 2013). ”Det är skillnad om man slåss för eller mot fascism, om man är för eller emot alla människors lika värde och rättigheter.” Och lite längre ner i samma text skriver hon ”Här har vi alltså å ena sidan en grupp människor som faktiskt vill något gott – försvara varje människas rätt till liv och existens oavsett etnicitet […]”. Heberlein gick så långt som att kalla vänsterextremisterna för hjältar.” https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/borgarbarnens-vald-utmanar-demokratin-10363 Jag har väldigt svårt för att dela hennes texter även om de – numera – oftast är vettiga.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *