Läsarinlägg om Sverige: Har människor slutat tänka eller hoppas man fortfarande på att detta ska bli bra?

Jag har arbetat i 4 kommuner i mitt liv, med människor som far illa i vårt samhälle. Det närmsta jag intresserade mig för politik, var vem som styrde kommunen, dvs vilka som var mina beslutande politiker. Jag har jobbat under både S och M och har med åren konstaterat att jag har haft turen att jobba med mänskliga socialnämndsordförande, som har lyssnat på vad jag som sakkunnig i ärendena haft att framföra och de har oftast beslutat därefter oavsett kostnader utan sett till personen i frågas behov.

Mitt politiska intresse startade på allvar runt 2006- 2008 då det var mycket nerdragningar i kommuner och budgetar skulle läggas på ram, helt sjukt om ni frågar mig, men men sagt o gjort försökte vi givetvis att hålla oss inom dessa ramar för allas glada miner.

Många brott som var svåra att förstå skedde efter psykiatrireformens start 94-95, skjutningen i Falun – 94, skjutningen på Stureplan – 94 och skjutningen i Malexander – 99 är en del av de brott jag tror att vi alla minns. Och människorna som utförde dessa hade samtliga varit i kontakt med psykiatrin som inte kunnat / haft resurser och hjälpt dem.

Vi minns dessa brott framförallt för brutaliteten och avsaknaden av skuldkänslor hos gärningsmännen.

2010 blev det oerhört synligt att människor verkligen for illa i vårt land, då hade kommuner runt om i landet många människor som var hemlösa, mestadels människor med beroendeproblematik men även människor som mådde psykiskt dåligt och inte kunde hantera sin vardag utan hjälpinsatser.

2013 slutade man överlag att fokusera på hjälpinsatser för människor med missbruksproblematik och psykiskt dåligt mående ( Dubbeldiagnoser)

Nu skulle man starta upp öppenvård i respektive kommuner och ingen skulle längre skickas i väg för att få ” experthjälp ” utan kommunerna utbildade personalen på hemmaplan. Nu växte familjehemmen och HvB hemmen i en rasande fart, de fanns överallt och lite till, för när kommunen inte klarade av personer på hemmaplan så placerade man dem nu här istället.

2015-16 kom så den stora migrantinvandringen och nu var det inte längre lönsamt för familjehemmen och HvB hemmen att arbeta åt kommunerna, utan nu vände man sig istället till Migrationsverket med sina tjänster till en nästan 3 dubblad inkomst.

Tidigt, tidigt såg vi vart landet barkade i de stora och mellanstora kommunerna nu blev narkotika, övergrepp och våld ett dagligt inslag. Inte så konstigt om man tänker efter, de som erbjöd staten sina tjänster och de som sett möjligheten att tjäna stora pengar utan vidare insatser hade dålig eller ingen erfarenhet eller kunskap om att arbeta med människor som flytt krig och elände, lämnat sina nära o kära och som nu sökte lycka.

För det blev resultatet av den fria Invandringen, människor såg möjligheten att få en bra inkomst utan större ansträngningar och de kunde tillochmed skicka hem pengar till sina anhöriga.

Ännu så länge hördes det inte så många höjda röster i landet, det var ju i städerna som problemen var.

Redan nu varnade jag för att detta kommer att drabba alla, även de minsta lilla byarna som inte ens finns utsatta på kartan ännu.

Men människor hade fortfarande kvar en tro på att detta skulle bli bra, till slut.

Vi är inte ens till slutet nära ännu, idag börjar den nya lagen om anhöriginvandring gälla. Och människor skriker sig hesa, landet blöder redan från både stora ekonomiska problem till den vidrigaste våldsvågen vi har i mannaminne!

Idag är ingen förskonad från de människor som kommit till vårt land, utnyttjat vår snällhet och flathet, krävande utövande av sin religion som inte ens finns på samma papper som vår.

Och fortfarande sitter det samma beslutsfattare på samma stolar som när allt detta startade.

Har människor slutat tänka eller hoppas man fortfarande på att detta ska bli bra?

Ärligt talat jag förstår inte vad det är människor inte ser. Jag har själv vänner som röstar i alla riktningar och jag börjar se en liten förändring i deras tankesätt, men långt ifrån något som känns tillnämelsevis tryggt.

Hur mycket mer ska gå förlorat av oss och vårt land innan människor reser sig upp och säger ifrån.

Tänk om vi varit i närheten av amerikanarna, sweizarna, österrikararna, polakernas och ungarnas stolthet för landet, då då hade iaf jag vaknat med ett leende på morgonen.

Ingela Högfeldt, på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

7 reaktion på “Läsarinlägg om Sverige: Har människor slutat tänka eller hoppas man fortfarande på att detta ska bli bra?

 1. Carl den 12

  Ingela och Madeleine, ni står för att det kanske finns en strimma hopp om att rädda vårat vackra avlånga land och jag blir så stolt och samtidigt och rörd att det finns människor som vågar ta bladet ifrån munnen istället för tagit till sig hela pk tänket(stoppa huvudet i sanden mentaliteten)som så många svenskar tagit till sig i naiv och “god” tro för att framstå som bättre människor. Tack för att att alla där ute inte är radiostyrda och förlitar sig på svenska politiker. Calle den 12 och många utav hans följe är med er, ni är inte ensamma där ute………………………

  Svara
  1. Henrik Lilja Inläggsförfattare

   Ett stort tack från Madeleine. Det är kommentarer som denna som gör att hon orkar fortsätta med sitt skrivande i dystra stunder där allt man läser och skriver om är negativt. Stunder där man vill ge upp. Hon tackar ödmjukast.

   Svara
 2. Ingela

  Carl den 12
  Tusen tack för dina fina ord, de värmer i hjärtat när man får så positiva ord på ens egna tankar och ger en kraft att kämpa lite till.
  Kram o va rädd om dig.

  Svara
 3. Carl den 12

  Go kväll swea och dess hjältar ! Låt oss visa moder swea vem det är som regerar detta land år 2022. Vi som jobbar, pluggar, betalar skatt för att så småningom lämna över ett gott land vi kan vara nöjda och stolta över till våra barn och barnbarn…….. Kära medborgare, rösta inte på s, m, v, mp, sd, c, KD osv. Rösta blankt som eran fd kung Calle den 12 och skriv “krossa och förgöra regeringen” på era röstsedlar. Obs menar inte att ni ska storma Rosenbad, utan det lämnar vi över till alla terrorceller dom glatt öppnat sina hjärtan inför=Fredrik Reinfeldt, vem och vad dikterade dig att säga så och med vilken rätt ? Så jag ber er ödmjukast svenska folket att tänk, känn och sök djupet i era själar i all stress och ljug ni utsetts för av dom 3 aporna🙈🙉🙊som bara driver med er. Calle den 12 har talat ifrån sitt hjärta och önskar att ni visar att ni älskar vårat land och inte fortsätter skada moder swea som blöder och behöver all omsorg att läka. Och till er mina hjältar Madeleine, Ingela och Henrik ni förtjänar var sin 👑👑👑och jag är så stolt över er och ni har så många som vill kröna er till att regera detta land när svenska folket avsatt stollarna som är helt Lost i riksdagen medans vi betalar ett högt pris i ett snart förlorat land som håller på att förlora både invånare och turister………………

  Svara
 4. Carl den 12

  PS bara jag Calle som vill förtydliga att när jag skriver skattebetalare, så menar jag er som är arbetslösa, går på bidrag, Försäkringskassan och är sjuka fysiskt och psykiskt, är pensionärer och hemlösa och alla ni som blivit våldtagna och misshandlade pga av en regering som saknar hjärta för sitt folk och svikit er mest av alla och prioriterat människor som inte bidragit alls. Måste erkänna att jag må vara tuff och hård, men jag bryter ihop när jag tänker på er. Och jag är helt övertygad om att det finns en särskild plats för dom myndigheter och sk människor som motarbetar er, tar och tagit livslusten och hoppet ifrån er. Vet att det inte är till mycket hjälp och stöd, men det finns människor som känner med er och vet att samhället, myndigheter, regeringen svikit er totalt. All kärlek till er som gett upp och inte orkar mer och jag vet er att hänga kvar, för ni är värda så mycket mer och bättre öde. Men i dessa dagar så prioriterar regeringen att hjälpa andra och har glömt sina egna urinvånare som har förfäder som skulle vända sig i graven om dom såg detta kaos Rosenbad kostymnissar skapat. En sorgsen och tom Calle den 12 som skäms över vad Svea blivit……………

  Svara
 5. Carl den 12

  Känner bara en stor tomhet och sorg över dig Göteborg…………….staden jag en gång älskade och var så stolt att bo i, du är staden vars goa charm försvann någonstans pga politikers dåliga beslut och svek mot Göteborgarna………..

  Svara
 6. Carl den 12

  Varför heter Sverige Sverige egentligen ? Har inte helt koll, på vem som äger rättigheter att döpa/ändra ett land ! På Calles storhetstid, så ägde jag rättigheten, men tror knappast att Carl Gustaf varken kan eller vill och samma är det nog med Stefan Löfven ! Vi kan vara stolta över att Norden också har ett afganistan som gränsar till Norge och Finland……..

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *