ANHÖRIGINVANDRING? Är det humanistiskt att låta fler stanna när det ser ut som det gör?

Anhöriginvandringen blir vår största nästa strid, och vi måste se till att regeringen och de andra partierna agerar i tid den här gången, till skillnad från förra hösten.” Så lät det från SD för något år sedan. Nu har de nya reglerna för anhöriginvandringen trätt i kraft. Migrationsverkets prognos är än så länge att 7 700 fler migranter kommer få stanna de närmsta tre åren. Jag tror dock att den siffran är högre. 

Vad vi däremot med säkerhet vet är att våra kommuners kärnverksamheter ytterligare kommer belastas, liksom vårt samhälle i stort. Det finns inga bostäder, skolor, sjukvården och socialtjänsten räcker inte till. Bidragsberoendet kommer också ytterligare öka. En häxbrygd för mer och större problem. 

Låt oss inte glömma bort att under perioden första januari till sista november 2018 kom fyrtioentusen anhöriginvandrare till Sverige. Det motsvarar hela Kalmar tätort, och lite till, på mindre än ett år. Det är människor som skall integreras in i samhället, som skall lära sig svenska, som skall ha del av vår välfärd och som skall ha någonstans att bo. Detta samtidigt som vi har en bostadskris och växande vårdköer och samtidigt som Sverige slår rekord i utanförskapsområden och problemen med segregation växer. Det är volymer som med rätta oroar människor, och som Stefan Löfven i valet lovade att hålla nere. http://www.smp.se/ledare/skarp-kraven-for/

Humanism kallar de partier som drivit igenom den här frågan. Humanism gentemot vem undrar jag? Är det humanistiskt att låta fler stanna när det ser ut som det gör? Är det humanistiskt att gå förbi folkviljan och den oro som uttrycks där? 

Verkligheten har nog aldrig varit längre ifrån politiken än vad den är just nu. Frågan om anhöriginvandringen var en viktig framtidsfråga och med den följde ett ansvar som förpliktigade. SD och M gjorde vad de kunde men de räckte inte ända fram. 

Vid det här laget har många väljare insett att deras röst mellan valen inte är värt någonting.  Regeringen har vid upprepade tillfällen utlovat en långsiktig och hållbar migrationspolitik, lika länge har de agerat precis tvärtom. Väljarna har endas, likt en förskrämd åskådarskara, kunnat sitta på läktarplats och se på.

I decennier har det här pågått nu: ansvarslöshet, att gå emot folkviljan, oviljan att se vad politiska beslut leder till i form av grov kriminalitet, gruppvåldtäkter, våldtäkter, negativa förändringar av vår demografi, den samhälleliga oron, splittringen och motsättningarna. 

Att ha låtit denna viktiga framtidsfråga styras av vissa politikers radikala agendor är ren galenskap, och för den galenskapen kommer alla få betala ett högt pris.

https://nyheteridag.se/generosare-anhoriginvandringsregler-tradde-i-kraft-det-ar-missriktad-humanism/


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *