Det råder blodbrist i Göteborg efter vågen av knivdåd den senaste tiden

| 24 juli, 2019

Nu kommer larmrapporter från blodcentralen i Göteborg om att det råder blodbrist på Sahlgrenska universitetssjukhuset efter den sista tidens knivskärningar i staden.
Enhetschefen för Sahlgrenska universitetssjukhusets blodverksamhet Stefan Jakobsson sade till P4 Väst: ”Det innebär enorma belastningar för oss på blodcentralen.”
Och nu vädjar sjukvården att fler ska komma in och lämna blod.

Under tisdagen behövde sjukvården i Göteborg 0- och B- blod. Och fler blodgivare kommer snart att få SMS-vädjan om att lämna blod i Göteborg.
Stefan Jakobsson säger: ”Det är den senaste tidens svåra knivskärningar som delvis ligger bakom blodbristen i Göteborg.”
Så alla dessa knivdåd som förekommit i Göteborg den senaste tiden belastar inte bara polisverksamheten utan även sjukvården och alla de som lämnar blod.

Så det är många fler än bara de skadade som blir belastade av alla dessa knivskärningar och skjutningar som förekommit i vårt land. Det innebär att hela samhället blir belastat, allt från polisen och sjukvården till patienter som får sina operationer inställda för att läkare och sjuksköterskor är upptagna med att rädda liv på offer för våldet. Och för att inte tala om blodgivare som får lägga tid på att kanske lämna extra blod.

Så man frågar sig när samhället fått nog av allt detta som händer i Sverige, för denna vädjan om blod är säkert inte den sista i Sverige. För så länge inte myndigheterna tar krafttag mot gärningspersonerna så kommer denna belastning av alla samhällsfunktioner att kvarstå, den kommer kanske också att eskalera och kosta oss än mer både i onödigt personligt lidande och i statliga ekonomiska kostnader.

https://www.svt.se/…/blodbrist-i-goteborg-efter-vag-av-kniv…
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *