Daniel Husseini, 21 år från Afghanistan blev rånad, misshandlad och torterad i sin lägenhet i Karlskrona av en före detta skolkamrat och hans vän. Efter detta blev Daniel Sverigedemokrat.

Av | juli 25, 2019

I Kvällsposten berättar går det att läsa om Daniel Husseini, en 21-åring från Afghanistan som kom till Karlskrona 2012 och som nu har svenskt medborgarskap.
2018 så råkar Daniel och även hans 14-åriga syster ut för några händelser som ändrade hans och systerns liv totalt. Den första händelsen var att en före detta klasskamrat till Daniel slog hans syster med ett basebollträ i en misshandel med hedersmotiv, då hon sågs ute utan slöja. För detta dåd dömdes den tidigare klasskamraten till ett fängelsestraff men redan efter 23 dagar frigavs han.

Den andra händelsen som förändrade Daniels liv var att han blev rånad i sin bostad av (enligt honom själv), hans före detta klasskamrat och en för Daniel okänd man. Det var inte bara ett vanligt rån utan de två 20-åriga killar torterade också Daniel genom att de band fast honom vid ett rör inne i hans etta med tejp och buntband. De höll någonting för hans mun som han andades in och tejpade sedan över den. Därefter rispade de hans fötter, handleder och händer med kniv. Och tack vare att munnen var tejpad så hördes inga ljud till grannarna. För att sedan få reda på Daniels bankomatkod så brände de hans hand med en tändare.

Efter detta så tror inte Daniel längre på det vanliga rättssamhället.
Han säger till Kvällsposten: “Jag bara jobbar och går till gymmet, jag har inte kontakt med så många ungdomar som de känner som säljer droger och sådant. Jag vill gå till tidningen och ha med mitt namn och ansikte öppet, för jag vill säga till alla som bor i Sverige att såna katastrofmänniskor bor också här. Det blir inte bra med bara fängelse i två, tre månader och att de sedan bara släpps.”
Han säger också att om inte tidningen skriver om fallet kommer han att tapetsera Karlskrona med deras ansikten.
Daniel säger: “Jag vill visa deras Instagram för alla. Jag vill sätta upp dem på väggar på stan för om de släpps kommer de hundra procent att döda mig och då vill jag att någon vet vilka de är. Jag vill att alla ska veta vad de gjort.”

Dessa händelser förändrade alltså Daniels liv, det var valupptakt och i Karlskrona står bilar med partiloggor tätt. Innan överfallen så var inte Daniel ett dugg politiskt intresserad men efteråt har han blivit det och när valet var så röstade han för första gången i Sverige.
Men vilket parti kan i tro han röstade på?
Jo, han tog kontakt med Sverigedemokraterna i Karlskrona på Facebook, och han säger att han röstade på dem tack vare deras politik om att utvisa fler brottslingar vid grova brott som får honom att bestämma sig för detta.

Han säger: “Deras politik är att de med utländsk bakgrund som begår brott ska tillbaka till sitt land.
Att deras uppehållstillstånd ska dras tillbaka. Det låter rimligt. Människor kommer till Sverige och påstår att de kommit för att leva ett nytt, fritt och rättvist liv, varför förstör de samhället här då?
Är inte Sverige en säkerhetszon för dem och deras barn?”
Men Daniel vill gå längre än så, han önskar att även barn till utländska föräldrar hade kunnat förlora medborgarskapet även om de är födda i Sverige. För de gärningsmännen som misshandlade honom och hans syster samt rånade honom är svenska medborgare sedan flera år tillbaka och berörs då inte av SD:s förslag. Men frågan är symbolisk för Daniel.

Och som sagt var Daniel är en som vill göra rätt för sig, han vill jobba för sitt nya hemland. För att komma ifatt med hyrorna som hyresvärden på jobbar han extrapass på jobbet. Han kör flyttlass mellan Karlskrona och Tyskland, städar en gymnasieskola tidigt på morgonen och utför flyttstädning.
Men han är besviken på landets rättssystem. Och vad annat när de misstänkta är släppta på fri fot.
Ett tag senare så sed Daniel en av sina misstänkta förövare utanför en nattklubb i stan. Enligt Daniel säger han att ”du kan inte göra något mot oss”. Då reagerar en åklagare med att besluta om kontaktförbud så att situationen inte ska eskalera.

Daniel är inte den enda som dessa gett sig på och misshandlat, en annan är Mohamed som också blev misshandlad i sitt hem och som också blev tvingad att lämna ifrån sig sitt bankkort och kod samt som Daniel blev knivskuren och fråntagen personliga ägodelar. I januari i år döms Daniels tidigare klasskamrat och tre andra killar för rån och övergrepp i rättssak mot Mohamed. Efter rättegången så tar nya personer kontakt med Mohamed och frågar honom om det är han som satt N.N. i fängelse. De erbjuder även pengar om han går till Hovrätten och säger att han ljugit i tingsrätten. Men när då inte Mohamed går med på detta så ändras tonläget.

Mohamed säger: “De sa att ”det ska bli problem för dig sen, Mohamed, när de kommer ut. Om det så tar tio, femton år, de ska ge dig problem”. Man blir paranoid. Du kan inte veta om de har släktingar som kan döda dig. De kan bo var som helst i Sverige. Det är jättemycket stress. Ibland när jag promenerar själv tänker jag att någon kanske följer efter.”
Mohammed säger även att han säger upp sin lägenhet och hör med kompisar av samma nationalitet på andra orter om han får bo hos dem för han känner sig inte längre säker i Karlskrona.

I februari månads början har Daniel fortfarande inte hört något om sitt eget ärende från myndigheterna. Men helt plötsligt skriver en anonym Facebookprofil med svartvit logga och som kallar sig KM Boss till honom. KM står för Kungsmarken, ett miljonprogramsområde i Karlskrona, men Daniel vet inte vem den självutnämnda bossen är. Ändå verkar han känna till vad som hänt den där natten i Daniels lägenhet.
Han skriver: “Hej Daniel, jag vill hjälpa dig.”
De stämmer träff utanför en skola i centrum. Den 7 februari träffas Daniel och KM Boss i Ugglans park. I fickan har Daniel en mobil som spelar in hela mötet.

Den anonyma KM Boss pratar med snäll röst, kallar Daniel bror och lovar att han ska fixa tillbaka de pengar Daniel förlorat, bara han tar tillbaks polisanmälan.
KM Boss säger: “Blanda inte polisen. De är rasister och har ingen Gud. Vi är muslimer och kan komma överens.”
De diskuterar en summa som KM Boss ska få den forna klasskamraten och hans medhjälpare att betala.
Men redan samma eftermiddag får de misstänka ett besked av sina advokater. Förundersökningen om rånet i Daniels hem läggs ner av åklagaren på grund av bristande bevisning.
Och KM Boss slutar besvara Daniels meddelanden.

Efter att KM Boss tystnat skickar Daniel in inspelningen av deras möte till polisen. Efter bara en vecka kommer beskedet: förundersökningen återupptas. En bekant sover hos honom för att han ska må okej under tiden han väntar på att åtal väcks. Hon är kritisk mot att Daniel har behövt bidra till utredningen själv genom att träffa KM Boss och ta fram ny bevisning. Åklagare Lena-Marie Bergström arbetar mot ett nytt åtal sedan det inspelade samtalet med KM Boss lämnades in.
Hon säger: “Anledningen till att jag fick lägga ner förundersökningen i första skedet var att det inte fanns tillräcklig bevisning för att styrka upp vilka som var gärningsmän. Målsägandens ord stod mot de misstänktas. Teknisk bevisning saknades. Därefter kontaktade målsäganden oss och gav oss nya uppgifter som jag bedömde kunde föra utredningen framåt och eventuellt också stärka bevisläget. Därför valde jag att på dessa nya uppgifter ta upp förundersökningen igen.”

Länsstyrelsen i Blekinge sammanställde 2017 en rapport över den senaste vågens mottagande av asylsökande.
Lena Ekroth på länsstyrelsen Blekinge sade 2017 till SVT samtidigt som hon lovade att en samverkan skulle diskutera vad som behövs göras: “Det psykiska måendet hos de ensamkommande barnen har försämrats och i rapporterna sägs det att det finns en större drogproblematik i den här gruppen. Det är något som vi måste kolla vidare på, huruvida det stämmer eller inte.”
Men det citatet stämmer inte längre idag säger Ekroth, man vet helt enkelt inte hur lägesbilden ser ut nu eftersom ingen gått vidare med frågan ännu.

För i Blekinge som på många andra ställen i Sverige bodde många ensamkommande i ett stort anläggningsboende för ensamkommande killar. Detta låg i Ronneby, en halvtimme från Karlskrona. Detta anläggningsboende som de senaste åren blivit omskrivet för sitt stora mottagande av unga asylsökande. Boendet i kombination med en poliskår som dragit sig tillbaka ledde till stök och att småkriminella killar fick fritt spelrum på orten.
Daniel och Mohamed är två av dem som råkat illa ut när Sverige inte tog sitt ansvar under flyktingkrisen utan lät dessa “ensamkommande barn” löpa fritt och utan att någon tog ansvar för dem.

Daniel väntar fortfarande på åtalet hemma i samma etta där han överfölls.
Han säger: “Fyra grova brott mot mig skulle läggas ner så lätt. Varför?”
Han är noga med att han vill vara med på bild i tidningen och stå för att han anmält killarna och till och med hjälpt till att få in nya bevis.
Han fortsätter med att säga: “Det här kommer kanske att leda till mer problem för mig men rätt ska vara rätt. Jag vill inte att någon annan blir utsatt.”
Medan hans tidigare klasskamrat avtjänar sitt fängelsestraff för rånöverfallet mot Mohamed i Bergåsa är både medgärningsmannen och medlaren KM Boss ute i det fria.
Daniel säger till sist: “De har jättemånga kompisar, säger Daniel. Jag pratar inte med någon. Jag går bara upp och jobbar på morgonen och sedan kan jag inte somna när jag kommer hem.”

Så nu frågar jag mig om hur det stod till med mottagandet av alla dessa migranter som kom under flyktingkrisen?
Var det inte så att de som sa att dessa “bara är baaaarn” fick alldeles för stort inflytande över mottagandet och de som varnade för att detta kommer att gå illa tystades alldeles för mycket både av politiker och av medier med att de var “främlingsfientliga” och “rasister”?
För nu hörs fler och fler vittnesmål om vad detta mottagandet har orsakat.
Men lyssnar merparten av de liberala politikerna på detta, eller lever de fortfarande kvar i “Europa bygger inga murar” och “öppna era hjärtan”?
Ja, man behöver inte alls gå så långt förrän man inser att dessa liberala politiker inte ändrat sig särskilt mycket, de kör fortfarande med samma argument då som nu.

https://www.expressen.se/kvallsposten/qs/berattelsen-om-hur-daniel-fran-afghanistan-blev-sverigedemokrat/?fbclid=IwAR1UhVy6CgViRvVifBJ388y6Upb8dWBWY3KP4t8eNYqm3DMFMyUxlhD6aQM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *