Tino Sanandaji: Det går bra i vården.

Dagens Medicin: ”Stockholm skickar cancerpatienter till Finland. Stockholm klarar inte av att strålbehandla cancerdrabbade i tid“

SVD Danderydsakuten: ”Brist på specialkompetens, konstant ökad arbetsbelastning och kaotiska arbetspass utgör en patientsäkerhetsbrist” ”I genomsnitt klarar Danderyds akutmottagning bara 52-55 procent av patienterna inom fyra timmar. Ett dåligt resultat jämfört med några år sedan då man låg på 75-80 procent”

”Nytt larm från akuten – beskrivs som ”en krigszon varje kväll”

En kort tid efter att Arbetsmiljöverket granskat arbetsmiljön på akutmottagningen vid Akademiska sjukhuset i Uppsala begär facket en ny inspektion. Den nuvarande situationen beskrivs som ”en krigszon varje kväll” med personal som går på knäna och patienter som inte får tillgång till vårdplats. SVT Nyheter har tidigare rapporterat om krisen på akuten vid Akademiska. Senast hur personalen våndades inför situationen i sommar”

När Alice Teodorescu kritiserade långa väntetider på akuten svarade Reinfeldts talskrivare Moa Berglöf att att medelklassen och ledarskribenter var ”bortskämda” som krävde “personlig service dygnet runt”, samt att det minsam inte är någon samhällskollaps. Om ni tvingas vänta flera timmar på akuten utan att få hjälp och klagar är ni bortskämda, till skillnad från Reinfeldt som tjänar tio miljoner per år.

I stället för rimliga förväntningar på välfärd i ett av världens rikaste länder är PK-sektens svar på alla problem de ställt till med att fnissa att ”samhällskollapsen” inte kommit, ett infantilt argument då inte ens Afghanistan eller inbördeskrigets Libanon hade samhällskollaps, och med detta barnsliga sätt att resonera inte får klaga.

Tino Sanandaji


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

12 reaktion på “Tino Sanandaji: Det går bra i vården.

 1. Carl den 12

  Tino=👑. Men, va ska man säga om vår fd stadsminister, du bör få ett❤för det har du inget. Tack för att du är bort ur leken, inte för att alternativet till stadsminister i dag är så mycket bättre. Men, det finns inget värre än välbärgade “människor”som har tappat kontakten så totalt med verkligheten och dessutom är helt hjärtlös och vädjar till oss skattebetalare till urinvånare som är det här landet och driver runt och förväntas försörja helt okontrollerade människor däribland kriminella, drogsmugglare, våldtäktsmän och terrorceller, medans du bara “driver” med oss. Vi pratar inte Kongo Kinshasa kvinnor, barn och äldre, som verkligen skulle behöva en fristad, som jag upplever glömts bort helt och hållet i debatten. Men afganistaner som har med sig afghan röka är så välkomna utav speciellt v och fi. Undra varför och jag tänker inte gå in i den diskussionen utan någon annan kan ta den istället. Jag har som sagt under hela mitt liv rört mig i alla kretsar från botten till toppen och allt däremellan=precis som mitt familjeträd ser ut och därför också kan identifiera mig med alla dessa olika samhällsgrupper när jag studerat, jobbat, i mitt privatliv och i valet av partner. Själv så står jag inför stundande flytt och ska flytta ifrån en dyr lgh i ett relativt bra område till en billigare lgh i ett bättre område, där jag får en lya som är 1/3 så liten som jag bor i dag. Mitt område som varit mycket attraktivt att bo i har ändrat sig på bara några år. Vi har sociala hus och boenden i området och vi har blivit integrerade och man ser polisen jämt och ständigt, vilket man inte gjorde för några år sedan. Dit jag ska flytta/mellanlanda har inte Socialen ännu hunnit köpa upp och hyra lägenheter, så där kan man få bo ifred ett tag till, än så länge och leva i en inbillad snäll och go Reinfeldtvärld. Skillnaden mellan Fredrik och mig Calle är att han har råd att bo i lyxlägenheterna, medans jag ska bo i en mini etta. Men Reinfeldt behöver inte spara, men det kan jag göra när jag har flyttat och kan ta mig tusan betala mina tandläkar räkningar direkt istället för på avbetalning och kredit och samtidigt spara pengar för att sedan kunna flytta ifrån swea, kanske till landet där jag en gång stupade i som jag älskar och känner mig mer hemma i. Det du Reinfeldt, det finns faktiskt länder som är bättre och där dom värnar om sin integritet och där jag kan lyfta en sjukt mycket bättre lön, som jag inte ens är i närheten utav här🇳🇴. Men, tills dess så känner jag ett ansvar att bevaka dig moder sweas tragiska tillstånd till skillnad från ni som flummar runt på Rosenbad, sweas största och exklusivaste lekstuga i våran vackra huvudstad. Calle nr 12 har talat och än en gång Tino, du är kung 👑

  Svara
  1. Jan Malmberg

   Varför skriver du hela tiden stadsminister? Vilken stad då?

   Svara
   1. Henrik Lilja Inläggsförfattare

    Det viktiga är innehållet och budskapet i Tinos artiklar. Eventuella stavfel får man bortse ifrån 🙂

    Svara
 2. Pingback: Tino Sanandaji: Det går bra i vården – Bakom kulisserna

 3. Carl den 12

  Fredrik Reinfeldt var väl våran fd stadsminister och sist jag var uppe i våran vackra huvudstad så låg Rosenbad sweas största och finaste lekstuga i Stockholm🇸🇪. Men med tanke på att jag inte har råd att äta middag varje dag, så ska man nog ta det jag skriver med en stor nypa salt och peppar. ‘Hungriga vargar jagar ju som bäst när dom är som hungrigast” sa någon klok och förståndig moderat en gång. Den här vargen är så hungrig, trött, kan knappt stava/skriva och har 3 kroniska sjukdomar som världens bästa vård inte rår på, så jag hoppas att du har överseende med det. Hoppas att du har det mycket bättre än mig och går i helt andra skor än mig. En trött Calle den 12 som verkligen inte vill vara eran kung, utan bara vill gå i pension, men det är tyvärr många år dit….

  Svara
 4. Carl den 12

  Erik, jag vet inte om man ska skratta eller gråta åt både nuvarande och dåvarande politiker. Själv gör jag både och. Våra svenska komiker är helt fenomenala på att hantera sin frustration genom att skämta med och om dom. Vågar inte just nu nämna några namn pga att en fd kvinnlig M politiker är gift med en komiker. Men så förvirrad och mycket textfel jag uppenbarligen gör i mina inlägg, så vågar jag inte skriva mera nu. Utan lämnar över till någon som har ätit middag och är frisk, vi andra fattiga och sjuka bör ju inte uttala oss alls. Tänk, va mycket omtanke och kärlek det finns därute………….

  Svara
 5. Carl den 12

  Ada här, Calles kärbo som skriver några rader medans Calle tar en siesta innan han ska arbeta hela helgen lång. Vi brukar lyssna på Lisa Ekdahl “du sålde våra hjärtan” på you tube och hylla våran regering som tar så kloka, sunda och förnuftiga beslut åt oss. Det känns så tryggt att vi kan luta oss tillbaka och lämna över hela ansvaret på våra förtroendevalda riksdagsmän/kvinnor. Och att alla i Sverige har det ekonomiskt bra, har en grym sjukvård, Försäkringskassa/skola/äldreomsorg/rättssystem och att våra fängelser står tomma pga att kriminaliteten aldrig varit så låg enligt pålitliga källor. Inga vårdköer och inga köer till operation, ingen sjuk person varken kort eller långtids sjukskriven behöver ta fighten med FK, alla studenter kan leva på CSN och inga barn behöver gå till skolan, vara rädd och ha ont i magen pga mobbning. Vi kan lägga ner polishögskolan och socialkontoren landet över och på så sätt sänka skatterna………………………………… I måndags gick ett gäng ifrån Nordstan i Göteborg efter mig+jycke och frågade mig om hunden var snäll, vad den heter, hur gammal, vilken ras, om det var en hona, vad den kostar och var i Göteborg bor den ? Dom sa även att sådana hundar har polisen och dom frågade även om vad jag heter ! Killgänget gick på utanför 5:an affärscentrum och folk blev oroliga och tittade sig runt på spårvagnen, medans jag Ada satt längst bak med en hund som människor är livrädda för (denna sönderälskade jycke som bara vill ha gos och kärlek 24 7). Varken hunden eller jag tänkte på att killgänget gick av på samma hållplats och kom ikapp oss och började sin intervju om hunden som dom inte ens bad om att få klappa. Själv var jag så tacksam att jag just denna måndagskväll hade med mig hunden. Är det någon där ute som kan svara mig om varför ett killgäng var så intresserade utav Pittbull/amstaff ??? Hälsningar Ada, Calles kärbo ❤

  Svara
 6. Carl den 12

  Hihihi, du är en sjukt rolig pippi, så det hade förvånat mig om du hade kunnat läsa igenom den långa texten, gå nu och leta upp dina brallor=byxor och kom tillbaka utan ditt ankebludder och bidra till debatten istället. Detta var inte en svenska uppsats jag skrev, jag har redan VG i svenska A, B och svensk litteratur historia. Vi försöker rädda Sverige och du din Disney anka tar paus och agerar svensklärare. Inget förvånar mig längre Kalle din tokstare……… Så visa nu hur långa inlägg du kan göra och gärna om läget i Sverige och jag lovar att jag inte ska kommentera din svenska. Calle 12

  Svara
 7. Carl den 12

  Måste bara tillägga en sak och jag ska fatta mig kort för en gång skull.
  Har ni tänkt på att personer som inte gärna uttrycker sin åsikt om var dom står i ämnet i debatten och inte gärna ger oss svar på våra frågor och ödslar sin och andras tid på att rätta svenska.
  Kan man lätt misstänka tar tungt kriminella nyanlända i försvar.
  Den gruppen måste ju Kalle och hans vänner verkligen ha svårt att kommunicera med om inte alla är svenskalärare på SFI ?
  Calle anser att han önskar av hela sitt konungahjärta att dom med sunt förnuft ska vara kvar, som är en stor tillgång i landet istället för dom som Mustafa som inte tål se en mörkhyad rappare utan att bli provocerad.
  Men vi får hoppas att Joakim von anka går in och löser notan åt oss.
  Men va inte oroliga i ditt Disney land, vi skattebetalare kan du lita på och vi betalar även denna gången för erat misstag och precis som vanligt betalar vi och ser glada ut………….

  Svara
 8. Carl den 12

  Hälsa Sjöstedt, för det är väl i den sjön eller ursäkta dammen du flyter omkring i utan att bidra.
  Men, nu ska Calle gå in i gruvan och bryta guld=arbeta.
  Så om Disney world saknar mina stavfel, textfel och kanske mina åsiktsfel, så kan det bero på att vi står i skuld till storebror USA, Rocky, Trump och gubbarna.
  Så jag måste ta på mig hjälmen nu och leta efter riktigt mycket guld, för denna nota din vän Mustafa som säkert har MVG i svenska har skänkt oss, måste någon betala.
  Hör gärna av dig till Tino, han är bättre på matematik och ekonomi än mig.
  Denna Calle kan bara arbeta och göra rätt för sig.
  Och undvik nu och åk buss i Skåne, tror att chauffören smäller av när han ser en anka i bara skjorta………

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *