Det här med ASAP, Löfven, Trump, och samtidigt är “offret” på semester i landet han påstås flytt ifrån

Donald Trump twittrade att han är besviken på hur Stefan Löfven hanterar häktningen av ASAP Rocky, eller snarare att Löfven inget tycks göra för att fria artisten. Trump går så långt att han menar att Sverige sviker det afroamerikanska samhället – och att Sverige bör fokusera på sina egna brottsproblem i stället för att ägna sig åt att anklaga och häkta en amerikansk medborgare.

Stefan Löfven menar att det är inte något en statsminister lägger sig i utan säger istället att här i Sverige är alla lika inför lagen och att regeringen inte blandar sig i en pågående rättsprocess. ASAP medger att han slog men att han agerade i nödvärn, därför nekar han till brott.

Nåväl. Hanif Bali twittrade något intressant igår. Målsägande i målet påstår sig vara född år 2000 men att denne bott i Iran sedan 2006. 2014 kom målsägande till Sverige på grund av hotbild. Målsägande kommer inte närvara vid rättegången, inte på grund av rädsla för artisten, utan därför att han kommer vara på semester fram till 31 augusti – i Iran?!

Målsägande söker alltså asyl på grund av hotbild i men reser samtidigt tillbaka på semester till Iran? Det här går inte ens med lite fantasi ihop.

Och vad säger då lagen, den där Stefan Löfven hänvisar till. Lagen säger att Migrationsverk ska dra tillbaka UT från någon som fått det på falska grunder. Om man kan resa på semester till det land man påstår finns ett allvarligt hot, har man inte då ljugit?

Målsägande har dessutom under sin tid i Sverige inte direkt bidragit till det gemensamma eller gjort något för att skapa sig det bättre liv denne påstår sig vilja ha. Belastningsregister visar det med all önskvärd tydlighet:

2015: Misshandel med kniv.
2015: Snatteri.
2016: Narkotikabrott – heroin
2016: Misshandel.

Och om man har ljugit har man fått asyl på falska grunder. Är det likhet inför lagen? De som inte ljög men ändå fick sin asylansökan avslagen, hur ser Löfven på dem?

Som jämförelse skriver Hanif Bali: ”Jag var 9 månader när jag fördes ut ur landet och kan fortfarande inte återvända till Iran. Men de här kan återvända bara efter en kort tid? Det närmsta jag har varit i Iran är alltså att korsa dess luftrum med Thai Air till Bangkok.”

https://nyheteridag.se/nya-detaljer-om-fallet-asap-rocky/


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

En reaktion på “Det här med ASAP, Löfven, Trump, och samtidigt är “offret” på semester i landet han påstås flytt ifrån

  1. Hoho

    Sverige i ett nötskall. Vi ska såklart skydda alla kriminella invandrare vi har i landet. Någon gång kommer dom ju bidra till något bra, eller?

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *