Odetonerad sprängladdning hittad i trappa utomhus i Solna under morgonen.

Av | juli 26, 2019

Det trygga och säkra Sverige får törn efter törn. Nu under morgonen så fick Nationella bombskyddet rycka ut än en gång, denna gången var det Västra skogen i Solna. Där på en trappa utomhus hittades ett misstänkt föremål, ett föremål som efter undersökning visade sig innehålla sprängmedel.
Det var vid 06.40-tiden som en privatperson ringde in till polisen och sa att det låg ett misstänkt farligt föremål i en trappa utomhus i Västra skogen i Solna. När polisen anlände så spärrades området av och Nationella bombskyddet kallades in.

Privatpersoner fick flytta sig ett hundratal meter ner mot Armégatan, detta för att en eventuell tryckvåg inte skulle skada någon. När Nationella bombskyddet anlände så konstaterade de ganska snabbt att det rörde sig om en skarp sprängladdning som var invirat med kablar och svart tejp.
Vid 09.30 tiden flyttades det misstänkta föremålet från platsen till ett av polisens fordon och avspärrningarna började hävas.

Nu på eftermiddagen går det att läsa på polisens hemsida att Nationella bombgruppen har undersökt föremålet och att det visade sig innehålla sprängmedel.
Polisens presstalesperson Per Fahlström säger till SVT: “Jag vet ännu inte hur mycket sprängmedel föremålet innehöll och inte heller vilken typ av sprängmedel det handlar om. Därför kan jag inte säga hur kraftig explosionen skulle ha blivit om föremålet detonerat.”

Polisen kommer nu att undersöka sprängladdningen efter eventuella spår av gärningspersonen. En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse är inledd, men ännu har polisen ingen misstänkt för dådet.
Nu frågar jag mig än en gång idag om det är så tryggt och säkert i Sverige som somliga vill påstå att det är?
Eller är det så att myndigheterna totalt tappat kontroll över landet?

Sen frågar jag mig varför inte sådana händelser som denna i Solna bara brottsrubriceras som allmänfarlig ödeläggelse?
Varför rubricerar inte polisen det för vad det är, terrorbrott?
För enligt mig så är alla sprängningar ett försök att terrorisera och skrämma den svenska befolkningen.
De är enligt mig avsedda till att skrämma oss medborgare, de är avsedda till att göra oss rädda att vistas ute, och det är nog det som de kriminella är ute efter så de får fri och ostörd tillgång till samhället.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/misstankt-foremal-i-solna-omrade-avsparrat
https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/misstankt-foremal-inneholl-sprangmedel/repsgz!8PtKiRyBFEHk0gzL2bjC1A/
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/pLllVR/misstankt-foremal-i-trappa-inneholl-sprangmedel?fbclid=IwAR2PynSYefGr0BrToMujtEYRqjpnv0WpMymZuKqDjoOtP5YhnB5PSW4sbgY
https://www.tv4play.se/program/nyheterna/12336871

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *