Restaurang i Göteborg utsatt för sprängning under torsdagsnatten, Nationella bombskyddet ditkallat.

Av | juli 26, 2019

Det trygga och säkra Sverige visade sig än en gång inte vara så tryggt och säkert då någon slängde in en sprängladdning i en restaurang i Göteborg vid 2,30-tiden i natt.
Polisen larmades till Chapmans torg i Majorna där ett inbrottslarm startat men när de anlände till platsen så backade de undan och spärrade av platsen i väntan på Nationella bombskyddet. När bombskyddet kommit på plats och konstaterat att där inte fanns fler sprängladdningar så hävdes de flesta av avspärrningarna.

Nu under morgonen har polisen gjort en teknisk undersökning och de har även inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Denna innefattar även en operation av dörrknackning för att höra vad de boenden eventuellt kan ha sett.
På frågan om polisen har några spår efter den eller dem som utfört sprängningen svarar vakthavande befäl i region Väst att de endast har vaga spår. Det finns uppgifter om att två personer rört sig från platsen, men där finns inga signalement på dessa personer.

Polisen är förtegna om hur stora skador explosion orsakat, de är även förtegna om det finns något motiv till sprängningen. Det vakthavande befälet säger att de i nuläget inte kan gå ut med sådan information.
Vid sprängningen var restaurangen stängd så som tur var kom ingen person kom till skada vid denna sprängning.
Men frågan är nog snarare när det kommer att hända än om det kommer att hända?
För de kriminella blir allt våldsammare och allt mer vårdslösa så det är nog tyvärr bara en fråga om tid innan det händer.

https://www.svt.se/…/lokalt/vast/explosion-i-restaurang-i-g…
https://www.expressen.se/gt/explosion-i-restaurang-/
https://www.aftonbladet.se/a/RREE52

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *