UTVISNING. Idrottslegenden Curre Lindströms sambo får inte stanna i Sverige

Curt (Curre) Carlsson, en idrottslegend som bjudit Sverige på stora idrottsliga framgångar och hans sambo känner sig kränkta av den svenska staten.

Sedan många år lever Curt Carlsson tillsammans med sin sambo. Varje sommar sedan tio år tillbaka reser de till Sverige där Curt har sin familj. Nu har Mig.verket beslutat att avslå alltså deras ansökan om permanent uppehållstillstånd.

Anledningen bakom avslaget är lika märklig som det är godtyckligt. Trots att Curt uppfyller alla de krav Mig.verket ställer: Att kunna försörja sin partner, ha en bostad och att kunna uppvisa regelbundna arbetsrelaterade inkomster. Mig.verket hävdar också sambon inte hade tillräckliga sociala band till Sverige? Hon är alltså sambo med Curt som har sina familj i Sverige. En familj de umgåtts med och lärt känna under en tio-års period. Curts familj är alltså per definition också sambons familj.

Curt är besviken, arg men framför allt känner han och sambon sig kränkta. Det är inte klokt säger Curt, Mig.verket har skrivit att det finns en risk för att sambon och Curt, om sambon gavs ett längre uppehållstillstånd (sex månader) skulle stanna kvar i Sverige. Och det vill inte Mig.verket som är måna om att regler och lagar upprätthålls.

Mig.verket har hela tiden hänvisat till de regler som gäller för icke EU-medborgare, men de här reglerna behöver, med få undantag, aldrig uppfyllas av icke EU-medborgare från Mellanöstern som vill ta hit sina anhöriga. Det vet vi. För bara någon månad röstade regeringen igenom ett förslag i syfte att göra vissa lättnader för icke EU-medborgare att hit sina anhöriga. Dessa uppfyller knappats några av de regler Mig,verket nu kastar i ansiktet på Curt och hans sambo.

De senaste åren har vi sett en rad godtyckliga bedömningar göras. Utvisningar har exempelvis genomförts på grund av fel begångna av arbetsgivaren. Och så nu det här.

Det är inte så konstigt att förtroendet för systemet fortsätter att ta allvarlig skada, och att det inte är om en person är flykting eller inte som avgör om han ska få stanna i Sverige, utan snarare om en viss grupp politiken valt att vurma för.

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

3 reaktion på “UTVISNING. Idrottslegenden Curre Lindströms sambo får inte stanna i Sverige

 1. Lindi Banda

  People who are not even going to be on social services are denied permits. But those who will depend on social services are given permits. Sweden what are the rules please?

  Svara
 2. A

  Läs igenom allt ni skrev och skriv om det..pinsamt att läsa det . Mig mig mig mig mig

  Svara
  1. Lilja

   Som om det är viktigt herregud hur man skriver. Hela denna jävla migrationsverket är skit, man borde byta hela gänget där. Dom från Mellanöstern kan ta sin hela familj t o m kusiners barn, inget har koll mem vi från andra länder i Europa får avslag som min mamma, trots att jag har jobbat så fort jag lärde mig språket, hade bra inkomst, hon skulle bo hos mig, inga social bidrag men neeej, det passar inte för Sverige. Bättre ljuga och sitta på socialbidrag, då är du välkommen hit. Skit land har den blivit.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *