SOCIALDEMOKRATERNA OCH SANNINGEN: Välkomstuniformerna

SOMMARLÄSNING

“Socialdemokraterna hoppades Adolf Hitler skulle vinna kriget och att Sverige skulle bli en nära allierad vän med Det Tredje Riket”

Under hela andra världskriget hoppades Socialdemokraterna att Adolf Hitler och hans nazister skulle vinna kriget. Socialdemokraterna hade själva tidigare startat upp rasbiologisk forskning vilket deras nazikamrater i Tyskland också blev mycket intresserade av.

Man började tvångssterilisera sin egen befolkning vilket deras nazikamrater i Tyskland också blev mycket förtjusta i. Man frågade sina nazikamrater i Tyskland om de inte kunde stämpla ett stort rött ”J” i passen på alla judar som ville fly till Sverige, vilket nazisterna gladligen accepterade. Socialdemokraterna var i själva verket ett parti som helt och hållet stod på nazismens sida. Man trodde och hoppades så mycket på en stor seger för Adolf Hitler och hans nazister att socialdemokraterna här hemma i Sverige började förbereda sig för ett gott politiskt samarbete och bli en del av Det Tredje Riket när kriget väl var över.

Under hela andra världskriget hoppades Socialdemokraterna att Adolf Hitler och hans nazister skulle vinna kriget. Socialdemokraterna hade själva tidigare startat upp rasbiologisk forskning vilket deras nazikamrater i Tyskland också blev mycket intresserade av. Man började tvångssterilisera sin egen befolkning vilket deras nazikamrater i Tyskland också blev mycket intresserade av. Man frågade sina nazikamrater i Tyskland om de inte kunde stämpla ett stort rött ”J” i passen på alla judar som ville fly till Sverige, vilket nazisterna gladligen accepterade. Socialdemokraterna var i själva verket ett parti som helt och hållet stod på nazismens sida. Konstigt? Inte alls! Adolf Hitler var medlem i tyska socialisterna innan han bildade Nationalsocialistiska tyska arbetarepartiet. Nazism och socialism är enäggstvillingar med mycket små skillnader i sin ideologi. Judehatet i 30-talets Tyskland kan jämföras med judehatet inom dagens SSU.

Många inrättningar och infrastrukturer började förberedas av socialdemokraterna för en överväxling till ett framtida svenskt nazisocialistiskt samhälle. Sjukhus, flygplatser, järnvägsstationer, handelsområden är bara några exempel där förberedelserna började ta form för det nya Sverige efter kriget. Inspiration till samhällsstrukturerna och infrastruktur hämtades från Tyskland som var långt före Sverige i dessa frågor. Bland annat hade Adolf Hitler och Albert Speer redan börjat skissa på en helt ny ultramodern huvudstad för sitt världsrike; ”Welthauptstadt Germania” som inspirerade Socialdemokraterna här hemma.

På tågstationer hissades t.ex. den tyska naziflaggan jämte den svenska under åren tysktågen körde som en välkomsthälsning. På Kolsvedjaberget utanför Ljusdal hade man ritat ett enormt hakkors på berget väl synligt från järnvägen där de tyska transporterna gick för att nazisterna redan skulle känna sig varmt välkomna i det allierade Sverige.

Ett annat konkret och skrämmande exempel är alla de tusentals naziuniformer som socialdemokraterna lät köpa in till Sverige. När Adolf Hitler och hans nazister hade vunnit kriget skulle de hälsas välkomna till Sverige som man hoppades skulle ses som en nära allierad vän. De skulle känna sig trygga och välkomna och ett led i detta var att vi och våra soldater redan skulle bära deras naziuniformer som en slags vänskapssymbol. Nazisterna skulle känna att vi svenskar stod på deras sida, att vi var deras vänner och allierade.

Tusentals naziuniformer köptes in och skeppades till olika hamnar där de sedan distribuerades vidare ut till hemliga militärförråd i väntan på att vännen Adolf Hitler skulle vinna kriget. De förvarades i hemliga militärförråd på minst 8 olika ställen (förmodligen betydligt fler) runt om i Sverige.

Uniformerna skulle efter Adolf Hitlers krigsseger snabbt skickas ut från militärförråden till de olika regementena, till gränsbevakande soldater och till andra militära och politiska personer och inrättningar. Allt detta var godkänt och sanktionerat av den socialdemokratiskt ledda samlingsregeringen. Man arbetade också på att ta fram en helt ny uniform som var en hybrid mellan den gamla svenska och den nazityska men den han bara komma till prototypstadiet innan krigslyckan vände för Hitler och allt lades på is…

“Inga spår efter samröret med Hitler och hans nazister skulle finnas kvar, alla spår skulle utplånas”

Krigslyckan vände för Hitler och hans nazister och därmed också indirekt för de svenska socialisterna. Redan 1943 stötte Hitler på stora förluster på östfronten  även kallat Operation Barbarossa. I början av 1945 var det sönderbombade Tysklands alla reservstyrkor förbrukade. Ardenneroffensiven december 1944 — januari 1945 hade misslyckats och det enda Adolf Hitler nu kunde hoppas på var en total brytning mellan Sovjetunionen och de allierade. Den kom aldrig och resten vet vi…

När det stod klart att Hitler förlorat och Tyskland kapitulerat hade man här hemma i Sverige redan destruerat och bränt upp alla de tusentals oanvända naziuniformer socialdemokraterna redan köpt in. Nu gällde det att förstöra, bränna och utplåna alla övriga spår av samröret med Hitler och nazismen så fort man kunde. Inte i första hand av rädsla för den egna svenska befolkningen, som var förd bakom ljuset i frågan, utan för de segrande makterna som kanske inte skulle se Sverige med blida ögon om sanningen kom fram. Inga spår efter samröret med Hitler och hans nazister skulle finnas kvar, alla spår skulle utplånas. I och med Hitlers förlust måste socialdemokraterna handla snabbt och ställa sig på segrarnas sida. Allt samröre med nazisterna skulle nu undanröjas, förnekas och glömmas så fort det gick – men allt gick inte upp i rök…

 Idag har några tiotal socialdemokratiska nazistuniformer överlevt och finns fortfarande kvar lite utspridda hos samlare som ett evigt bevis på det “anständiga partiets” nazistförflutna. Hade Hitler vunnit hade man inte bara i stora delar av övriga Europa marscherat i nazistuniformer utan även här hemma i Sverige men inte på order från Hitler utan på order av Socialdemokraterna. Samma anständiga parti som fortsätter än idag att desperat förneka allt samröre med nazismen och istället beskyller andra partier för sin egen historia…

Tanken var ju att ingen skulle få veta…

(Bilden är tagen på ett tyskt museum och visar diverse naziuniformer, se även bild och video bildgalleri nedan)

Källor bl.a. : ”Tyskar och allierade i Sverige” (2011) av Lars Gyllenhaal, ”Slaget om Nordkalotten” (2001) av Lars Gyllenhaal, ”Soldat i Waffen-SS” (2004) av Johann Voss, ”SS-Totenkopf” (2011) av Rupert Butler. ”Hitlers SS och Gestapo” (1967) av Heinz Höhnes. ”Thule” (2008) av Martin Månsson och Charles Trang. “Soldiers of Destruction” (1990) av Charles W Sydnor. “The SS” (2004) av Robert Lewis Koehl. ”Per Albin och kriget” (1984) av Alf W Johansson. ”Att bo granne med ondskan” (2011) av Klas Åmark.

// Blenda W Thor.

Välkomstuniformerna…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 • 3
 •  
 •  

4 tankar på “SOCIALDEMOKRATERNA OCH SANNINGEN: Välkomstuniformerna

 1. Sigge

  Hahaha hahahaahah hahahaahah hahahaahah hahahaahah.

  Vilken tur vi hade att Tyskland förlorade så vi nu kan åtnjuta mångkulturen, folkutbytet, våldtäkter på våra döttrar och transsexuella lärare som tafsar på våra barn.

  Varken Hitler eller Sverige gjorde något fel.

  Svar
 2. Lars Lindberg

  Avslöjas socialdemorkaternas mycket bruna rötter faller deras moraliska prerogativ. Därför får det inte avslöjas. En förlorad moralisk överlägsenhetsposition är förlorad makt. Socialdemokraterna har därtill lyckats göra sin ideologiska bild till bilden av svenskheten. Samma som Tyskland där man än i dag förväxlar deltagandet underr kriget som detsamma – alltså socialnationalister var tyskar alltså var tyskarna socialnationalister. Socialdemokrater lever på att denne lögn inte avslöjas, som deras nutid ser lite blek ut och synnerligen så i framtiden.

  Svar
 3. Carl

  Får inte ihop att socialdemokraterna skulle driva detta under WW II men att arbetarrörelsen bekämpade allt detta så mkt man kunds och fortfarande kan. Man villeha demokrati inte Nazism.
  Såvitt jag vet så beskylls facket vara samma sak som socialdemokraterna. Jag får inte ihop dessa förklaringar om S och samröre m Nazisterna. Socialdemokrati är motsatsen till Nazism. Demokrati mot diktatur. Jag tror inte det som skede under här tiden som var Nazistvänligt från S var sanktionerat av partiet utan vissa personer inom partitet lyckades göra saker i smyg. Jag vill gärna se bevis på alla beslut som tagits , bland annat uniformer. Vem skrev på den ordern Och varför? Var är alla protokoll? Beslutsunderlag ?

  Svar
 4. Sten Magnusson

  Allt som står i denna artikel är lögn och förbannad dikt.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *