Rör inte min tiggare! (…och knarklangare)

Rör inte min tiggare är ett argument som flitigt används av dem som anser att det är helt rimligt att vi har tiggare på våra gator och torg. 

Inga argument biter. De ser inte det inhumana i att låta människor sitta på knä och tigga. De ser inte brottskartellerna bakom tiggarna, dem som utnyttjar den fattige för att kunna leva gott i det egna hemlandet. De ser inte hur tiggarna tar resurser från en av våra mest utsatta grupper i samhället, de hemlösa. De kommer därför inte bry sig om att rumänska tiggarkvinnorna som drygar sitt tiggande med att sälja narkotika. 

Tacksamt nog ser vi kommun efter kommun sätta stopp för tiggeriet. Vi får hoppas på att fler följer i det spåret.  

Stefan Löfven går inte att lita på i den här frågan. 2018 sa Löfven att ville skärpa lagen för kriminella som utnyttjar tiggare men också att det ska vara enklare för privata markägare att avhysa. Han duckade dock i frågan om ett nationellt tiggeriförbud. Han har också sagt att han vill bekämpa tiggeriet genom att förbättra levnadsvillkoren i Europa. Jo det är sant. Hans hybris kring sin egen roll som statsminster har inga gränser. 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/GGOX4x/moderaternas-tiggerismocka-mot-lofven-borde-skammas

Hur han hade mage att prata om tiggerifrågan utan att ha hanterat problemet i Sverige först övergår mitt förstånd. Vi borde för länge sedan, som de flesta europeiska länder, ha infört ett nationellt tiggeriförbud.

Nyheter Idag


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *