Tino Sanandaji: Gillar ni en krympande ekonomi där Sverige blir fattigare? I så fall har jag goda nyheter!

SCB ”Sveriges bruttonationalprodukt (BNP) minskade med 0,1 procent andra kvartalet”

Detta trots folkningsökning på ca en procent per år. Siffran ovan är för ett kvartal, om man i stället räknar senaste året har BNP per capita växt med 0,3 procent, vilket är en urusel siffra under en högkonjunktur där man dessutom räntedopat ekonomin.

Svag realekonomisk tillväxt är en bidragande orsak till kronkursen. Igår: ”Kronan tappar näst mest i OECD. Den svenska kronan tappar rejält mot dollarn vid en jämförelse med liknande länder. Det uppmärksammar Financial Times. Bara den turkiska liran tappar mer”

Man brukar skämta att kronan blivit en banan-valuta, men om det fortsätter gå så illa riskerar vi få en falafel-valuta som jämförs med Turkiets och vars köpkraft under semestern bara imponerar om man beställer falafel i Malmö.

Tino Sanandaji, på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *