Hur tusan ska vi kunna ta emot fler?

Tanken på att vi ska emot över 300 000 fler asyl- och anhöriginvandringsansökningar på några få år, får det att hissna. Hur tusan ska vi klara det?

Den här generositeten fungerar inte praktiken. Vi kanske hade klarat det då vi var en välfärdsstat och hade resurser som räckte till. De som kommer hit tycks bara ha rättigheter liksom dem som redan kommit; Rätten till bidrag, rätten till sina anhöriga, men dessa rättigheter finansieras ju av andra, av oss skattebetalare.

Varför är inte svensk politik mer oroad? Räcker det verkligen med att oppositionen uttalar sig och talar om hur oansvarigt det är? Besluten är ju redan tagna, över huvudet på folket och mot folkviljan har ju detta redan bestämts.

Vad kommer det bli för konsekvenser denna gång? Ofrånkomligen kommer vår välfärd ytterligare påverkas. Bidragen kommer skjuta i höjden, samtidigt som regeringen kommer göra allt för att dra in andra bidrag. Skatter kommer höjas.

Ändå får vi inte prata om massinvandring? Det är att stigmatisera. Den orolige får inte uttrycka sin oro. De ska bara acceptera utan att ifrågasätta. Vilket land är så rikt att de kan försörja ytterligare 300 000? Allt det här hänger ju på andra som arbetar och betalar skatt.

De som kommer hit kan sällan bidra till samhället. De har ofta låg utbildning, kan inte språket, förstår inte kulturen. I World Values Surveys fann man att i våra utsatta områden sakande 27 procent av somalierna helt utbildning. Av dem som deltog i etableringsuppdraget mars 2019 hade 57 procent enbart förgymnasial utbildning.

Det här påverkar och skapar en negativ spiral av arbetslöshet, utanförskap, motsättningar, orättvisor både mot dem som kommer och mot skattebetalare. Det tycks få med politisk makt förstå, i vart fall den rödgröna sörjan, även KD som röstade Ja till lättnaderna för anhöriginvandringen.

När ska svensk politik betrakta skattebetalarna med respekt? Det är ju trots allt de som ska bära bördan och se till att andra får det andra lovar. Även den fattigaste pensionären är svaret skyldig.

Jag är oroad, mycket road. Det handlar inte om att inte vilja hjälpa den andre, det handlar om vår förmåga. Om plus och minus.

Kristianstadsbladet


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

En reaktion på “Hur tusan ska vi kunna ta emot fler?

 1. Carl den 12

  Håller helt klart med om denna text som vår riksdag borde ta till sig och begrunda att vi är så många som håller med om och alla heter inte Andersson i efternam.
  Utan det är människor ifrån alla olika socialgrupper och olika nationaliteter, som ser att vi räcker inte till för alla hur gärna vi önskade att vi kunde.
  Lyssna på oss, det är våra pengar som driver runt denna sociala välfärd, som vi alla är delaktiga i och bör få chansen att uttrycka oss och bli lyssnade på.

  Calle 12

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *