Tino Sanandaji: Landskrona har sprängningar medan Karlskrona har gäng. Det blir rätt va?

Ett våldsamt dygn i Karlskrona och Landskrona, som på kort tid drabbats av två sprängdåd och skottlossning

Landskrona juli: ”på tisdagsmorgonen skedde ett sprängattentat i en bostad i centrala Landskrona. Händelsen var det tredje grova brottet inom loppet av åtta timmar i centrala Landskrona. I samtliga fall bedöms brotten ha varit så allvarliga att allmänheten riskerat att komma till skada.– Ett föremål med sprängkraft har kastats in genom ett fönster och orsakat stora skador i en lägenhet. Men som tur var fanns ingen person i bostaden”

Karlskrona juli: ”Ett ungdomsgäng har de senaste veckorna stört allmänheten och vandaliserat i Hoglands park i Karlskrona, rapporterar P4 Blekinge. Nu sätter kommunen in väktare… Ungdomsgänget ska bland annat ha sparkat och slagit sönder bänkar samt stört barnfamiljer, matgäster och näringsidkare i parken. Oroligheterna ska ha pågått under ett par veckor”

Jag måste erkänna att jag alltid blandar samman skånska Landskrona med Blekinges Karlskrona, men nu finns äntligen en minnesregel att hålla de isär. Landskrona har sprängningar medan Karlskrona har gäng. Det blir rätt va?

Karlskrona juni: ”Döms till fängelse efter sprängdådet. När sprängladdningen exploderade stod en bekant till dumperns ägare och mekade i ett garage alldeles intill, och en kvinnlig joggare var på väg rakt mot den parkerade dumpern”

Landskrona juni: ”Deras innergård ockuperas av ungdomsgäng. Gården har blivit uppehållsplats för unga. Nu kräver oroliga hyresgäster att bostadsbolaget ska agera”

OK så båda städer har numera sprängningar, gäng och skottlossning, minnesregeln får i stället bli att Landskrona är den med rubriker om spräningar i juli och gängbråk i juni, medan Karlskrona var tvärtom.

Tino Sanandaji, på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *