Detta är inte ett normalt sorts sexuellt våld …

En 20-årig kvinna våldtogs i centrala Piteå i fredags mitt under en stadsfestival. Polisen vädjar nu efter tips om de tio män som dragit in henne i ett garage.

Männen ska enligt uppgift vara mörkhåriga och mörkhyade. Efter en stund tar två av männen tag i hennes handleder och leder henne mot ett garage som finns på Prästgårdsgatan. Där hölls hon fast av en eller två, medan hon våldtas av en. Övriga står passiva och tittar på.

Vad mer finns det att säga som inte redan har sagts? Det här hör inte hemma i ett normalt och friskt samhälle. Vi är inte längre ett normalt och friskt samhälle, alltså hör det hemma här? Det här har uppstått på grund av de allvarliga etniska, religiösa, och sociala motsättningar som möjliggör för män med en snedvriden syn på den fria kvinnan, att bara ta för sig.

Tänk efter. Är inte gruppvåldtäkter något som begås huvudsakligen mellan grupper? Vi, den fria kvinnan mot dem? Är inte dessa gruppvåldtäkter ett slags förtecken på allvarliga konflikter på väg där det etniska och religiösa spelar en stor roll?

Det finns väl ingen mening med att rota i frågan var behovet av att begå övergrepp kommer ifrån, vi vet ju svaret redan? Och vi vet att makten inte bryr sig.

Den här sjukan och synen på den fria kvinnan tillåts ta över fler och fler delar av vår offentlighet. Svensk politik gör inga seriösa ansatser i att varken skaffa sig kunskap eller hejda utvecklingen.

Vi har tvingats att vänja oss vid gruppvåldtäkter, vid granater, vid skjutningar, vid bomber, vid bildbränder. Och värre. Vi har tvingats vänja oss vid att det kan så långt att en tidigare polischef kan stå vädja ”Hjälp oss!”, vid att våra politiker undviker att prata om problemen och därmed avsäger sig allt ansvar för utvecklingen. Det är vår vardag, och det är ingen som ens låtsas längre att bättring är på väg.

Hur tänker tio män i grupp som våldtar en ensam kvinna? Hur är deras kvinnosyn? Skiljer de på ärbara kvinnor, och andra? Förmodligen men det vill inte makten ha ett faktiskt svar på. Man brukar säga att kunskap är makt, här tänker politiken annorlunda, kunskap är rasism.

Formen för sexuellt våld har förändrats på ett mycket grymt och påtagligt sätt: Överfallsvåldtäkter i grupp, samt även överfallsvåldtäkter på pojkar eller män hör till den typ av brott som en gång i tiden var mycket ovanliga. Även övergrepp på unga flickor där förövarna agerar i grupp på badhus var knappast något man hörde talas om för tio år sedan. Det här är vårt nya i vårt samhälle, ändå ska det ljugas om det liksom att lögnen om att det alltid varit så, hellre torgföras än att man står upp för offren.

Om vi tycker att det är fruktansvärt att 10 män ger sig på en kvinna minns då vad har Anders Ygeman sa, att det brukade var ännu värre på hans tid: ”Sexofredande på festivaler är i mindre förekommande nu än för 20 år sen, men vi pratar mer om det nu”. Det var alltså värre förr?

De flesta av oss kan se samband mellan olika förändringar i samhället de senaste åren och utvecklingen vad gäller sexuellt och otrygghet i samhället, men inte dem som är satta att skydda oss och se till att även vi kvinnor kan leva i ett tryggt samhälle. En trygghet som faktiskt ryckts ifrån oss.

De ser helst att inga fler studier görs. De säger sig inte behöva mer kunskap. De vill varken säga bu eller bä, varken förneka eller bekräfta det sexuella våldet. För dem är det bara ett moln av rasism. Varför? Kvinnor, flickor, pojkar och män får sina liv krossade av deras undvikanden.

Deras värjande för kunskap kan inte tolkas på något annat sätt än att de vill förbli ovetande om de bakomliggande orsakerna; hur stor del av alla brott är det som faktiskt begås av invandrare och i vilken utsträckning är det deras kulturella syn på den fria kvinnan som talar vid det sexuella våldet.

Den fria kvinnan kommer alltså fortsätta att offras tills hon tuktats. Det är tydligen något som dem med makt vill, våldtäktsmän eller oansvariga politiker, spelar ingen roll. I den här frågan är de av samma skrot och korn.

Skriv under: Ge sexualbrottsoffer försvarsadvokat i Hovrätten och högsta domstolen; https://www.mittskifte.org/…/ge-sexualbrottsoffer-forsvarsa…

Polisen


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Detta är inte ett normalt sorts sexuellt våld …

 1. Peter Kostin

  Under krig och konflikter är våldtäkt ett vanligt vapen som en del av krigföringen, genom att våldtäkter är satta i system för att utöva terror, förödmjuka, förnedra och visa sin makt (wikipedia). Är vi i krig eller har vi ett inbördeskrig, nej inte just nu, men det sexuella våldets ökande visar på en riktning där våld kommer att bli ett sätt att få oss att underkasta oss religiösa lagar. Det hände i Libanon, när de religiösa blev tillräckligt många.

  Svar
 2. Carl den 12

  Peter👑=så tryggt och gott att det finns folk kvar i landet som inte bara försvarar islam och dess baksida.
  Våld/våldtäkt/tortyr som ingår i att bli tagen med våld är vardag i krigsdrabbade länder och vi har haft en markant ökning sedan några år tillbaka.
  När Ada stod och fixade till sig i dag framför spegeln och satte upp sitt hår, så tänkte jag att jag vet när hon började mer med att sätta upp håret innan hon åkte in till stan.
  Det var mellan år 2013-2015, sedan dess åker hon inte kollektivt med utsläppt hår, om hon inte har sällskap utav en vän eller mig.
  Men nu ska vi inte göra politik utav min Adas frisyr och det finns ju hårsnoddar och hårklämmor man kan köpa.
  Men, visst är det besynnerligt att män ska ta på henne på olika ställen, alltifrån håret, axeln, armen, handen, benet, medans svenska män ställer frågor till henne, typ om fika, date, telefonnummer och sex som hon artigt avböjt och killarna har accepterat hennes, nej tack.
  Men, Ada har inte haft lika stor tur med icke svenska killar, som tar på henne, pratar ett annat språk med henne som inte kan svenska och engelska när hon försöker prata dom till rätta, vid några tillfällen har hon fått springa fram i vagnen pga män som varit på henne och även blivit jagad av vagnen i centrala Göteborg vid några tillfällen.
  2016 så kom det en man på vagnen och satte sig bredvid henne och pressa sig mot henne och tog på sig själv, sedan gick det någon vecka eller två.
  Då kommer samma man på och sätter sig bredvid henne igen och hon tittar på honom och säger “på riktigt” och går av vagnen för att byta till en annan vagn, fast att hon skulle till jobbet och blev lite senare pga den obehagliga typen.
  Andra gången den mastriburerande mannen gick på vagnen, så satt hon till så att hon kunde gå av.
  Men gången innan så satt hon sämre till och frös till och var helt skräckslagen.
  Så vad har ni för lösning på det här problemet eller ska bara kvinnor finna sig i det här ?
  Nästa gång kan det ju vara din dotter !
  Sedan så har jag en fråga till er män som inte är nordbor, vad är en typisk skandinavisk kropp ?
  Ada har fått den kommentaren några gånger och vi är lite osäker på vad männen vill ha sagt med det ?
  Någon som känner sig manad att svara ?

  Calle 12 tar en paus i gruvan

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *