Jenny Sonesson undrar hur stor flyktinginvandring Sverige mäktar med

Av | augusti 1, 2019

Tack för klarspråk Magnus Ranstorp! Jag är lika undrande. Följdfrågor som jag ställer till ansvariga politiker:

1) Var ska alla dessa människor bo i bostadsbristens Sverige?

2) Var finns jobben för lågutbildade som ej efterfrågas på arbetsmarknaden? Att sänka löner och urholka arbetsrätt är inget tillfredställande svar. Dessutom kommer fler jobb rationaliseras bort med AI.

3) Vilka ska utbilda när prognosen är att det snart fattas 70 000 lärare?

4) Hur ska landets kommuner, med redan ansträngda budgetar, klara att bekämpa växande segregationen? Vi fixar det ju inte nu. Ser ni inte det? Är målet ett klassamhälle med ännu djupare klyftor där de mer välbeställda låser in sig i gated communities när otryggheten ökar?

5) Hur ska Sverige klara bekämpa hedersförtryck när större andel av befolkningen har rötter i starkt patriarkala kulturer? Redan idag mäktar socialtjänst och polis sorgligt nog inte med uppgiften. Sverige lever idag inte upp till Socialtjänstlagens krav på att barn ska växa upp under trygga förhållanden.

Ytterst är inte frågan hur stor flyktinginvandring Sverige mäktar med, utan hur stora avgrunder mellan barns uppväxtvillkor som ska tolereras i ett land med ambitionen att vara en stabil, solidariskt finansierad välfärdsstat som präglas av tillit.

Jenny Sonesson, på facebook

Läs Carolin Dahlmans ledare: http://www.kristianstadsbladet.se/…/hur-ska-sverige-klara…/…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *