2827: Vem får med vem?

Konsten och yttrandefriheten, Helle Merete Brix skriver om detta (Pov.int). Hon kommer bland annat in på en gammal käpphäst, vem som vill och får och bör vara med vem. Det sägs ju ofta att man inte skall delta om den eller den är med eller i det och det sammanhanget emedan man då ”legitimerar” eller ”normaliserar” det oönskade. Jag har själv fått den anklagelsen ett antal gånger. Mankan dock undra om det någonsin skett att någon eller någon blivit legitimerad eller normaliserad. Jag känner inte till något sådant fall. Att bli godtagen inom den rådande uppfattningen är en komplicerad historia och när det sker blir det automatiskt normalt. Finns det något exempel på att någon eller något blivit accepterad som inte borde ha blivit det?

Lars Vilks


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *