Det är inte okej i Sverige med antisemitism” – men tydligen helt ”okej” i ändå

Stefan med den Palestinska myndighetens president.

Hatbrotten mot judar ökar. Det är inte så konstigt. Bi har en statsminster som det fördes han gjorde va r att erkänna Palestina. I det erkännandet legitimerade han hatet mot judar i Israel. Antisemitismen i Sverige har sedan dess blivit hela samhällets problem.

Stefan Löfven tog ställning. Margot Wallström pratade om utomparlamentariska dåd. Vänstern jublade.

Nio av tio personer säger att antisemitismen har ökat de senaste fem åren. Lika många pekar ut antisemitism på sociala medier som det största problemet. De tillfrågade i undersökningen vittnar även om hot, trakasserier, vandalism och förolämpningar i vardagen, en tredjedel har utsatts för trakasserier minst en gång det senaste året och lika många säger att de är rädda för att visa offentligt att de är judar. I Sverige.

Var kommer hatet ifrån? Antisemitism är mer utbredd bland i Sverige och synnerhet bland svenska muslimer än resten av den svenska befolkningen. Det har flera forskningsstudier visat.Bara att googla.

Hatet bland grupper med bakgrund i Mellanöster är allvarligt. Det är också ett allvarligt samhällsproblem. Sveriges historia med Nazi-Tyskland gör det till ett synnerligt allvarligt problem.

Stefan Löfven vill gärna få oss att tro att det stora hotet kommer från högerextremister. Visst, det finns där men är inte tillnärmelsevis lika allvarligt.

Stefan Löfven använder gärna högerextremister som ett slagträ i debatten, i allt. ett hot mot demokratin, mot judar, mot vår parlamentariska ordning mot yttrande friheten och så vidare. Det är ju enklats så. Ibland pratar han om ett hot mot mångkulturen. Vår kristna etik och grund som det här landet är byggt på pratar han sällan om. Det kan han inte för det vet han inte om. Det enda han vet är det Henrik Arnstad visar i hans öra.

Henrik Arnstad som, som ingen annan har statsministerns öra, kritiserar rutinmässigt högerextrema som det stora hotet. Där han ser nazister, ser Löfven nazister.

De svenska judarnas egna berättelser om att det är islamister som står för det reella hotet slår effektivt bort. Henrik Arnstad kan knappats beskyllas för att göra en djuplodande eller ens kvantitativ studie. Hans “bevis” bygger på de nazister han ser bakom varje buske, och det blir väl så när man saknar utbildning. Och det är alltid arga vita unga män med tatueringar.

Att läsa en studie är för mycket att begära av Henrik Arnstad. Hela hans “kunskap” bygger ju på ett påhitt och ett patologiskt lögn. Han är en fick-akademiker som Stefan Löfven höjt upp till en akademiker. Skulle denna Arnstad släppas in i den riktiga akademiska världen skulle han tvingas göra avbön.

Henrik Arnstad är egentligen en Förintesleförnekare som som satt klorna i en statsminster som inte vet mer om Förintelsen än det han fått berättat för sig. Han får ägna mer tid åt att försvara sin egen koppling till nazismen än något annat.

Sverige r ett land, tack vare Stefan Löfven och Henrik Arnstad, som drabbas allt hårdare av antisemitiska brot. Det kommer inte dröja länge förrän vi som i Frankrike kommer drabbas av grymma mord mot judar om ingen sätter stopp för dessa herrar.

Vad dessa herrar inte fattar är att extremhögern går under radarn, och det skulle inte förvåna mig om de gör gemensam sak med radikala islamister, företrädesvis i fattiga förorter där många upplever att de inget har att förlora.

När Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU skaderade antisemitiska ramsor höjde alla sina röster i förfäran, utan Stefan Löfven. Med S och SSU har islamister hittat en ingång. Antisemitismen är en blind fläck eftersom den är utbredd bland muslimer. Presenteras någon undersökning så rusar socialdemokrater ut och förklarar att muslimska skolungdomars negativa inställning judar ska tolkas med försiktighet. Det är bara en indikation och kan mycket väl handla om annat.

Att Stefan Löfven erkände Palestina har inget med saken att göra. Nej då. Det legitimerade ingeting. Att antisemistiska yttringar sedan varit ett växande problem, eller attacker mot exempelvis synagogan i Göteborg och judiska begravningskapellet i Malmö, hör inte hit.

Inte heller att man i sommar, samband, inför öppen ridå, med en Stefan Löfven på behörigt avstånd, vävde inte antisemitiska ramsor. Nej då, de menade ju inte egentligen det de sa. Inte heller hade det någon betydelse att en imam i Helsingborg under en demonstration mot Israel skanderade att judar är ”apors och svins avkomma”. Löfven spelade ovetande om att det är ett återkommande motiv i islamistisk antisemitisk propaganda. Var kom dessa islamister ifrån?

Personer med rötter i Mellanöstern har i flera fall kunnat knytas till antijudiska incidenter, men tillskillnad från Löfven som slår vilt omkring sig och skriker att det handlar inte bara om muslimer, fattar de flesta av oss att det är ett problem som inte enbart är isolerat till muslimska grupper. Men eftersom Stefan Löfven ägnar sin tid åt att försvara just den gruppen är det ju han som tillskriver dem hela problemet. Det är farligt.

De här är ett samhällsproblem som finns i flera olika grupper och olika politiska falanger, vänstern är en sådan falang. En annan högerextrema. Problemen finns på flera ord men det är endast en grupp som med hull och hår försvaras och det är islamisterna. Det måste stoppas. Samtliga falanger ska behandlas på samma sätt. Ingen ska särbehandlas bara därför att det handlar potentiella röster längre fram.

Attackerna mot judarna får aldrig ses mellan fingarna bara därför att S oroar sig för att mista röster. Om de gör de springer de ju antisemiternas ärenden. Där man finner antisemitiska uppfattningar där ska staten slå till hårt och h sluta upp med att tjata om att man riskerar stigmatisera en grupp. Fatta någon gång att de enda som stigmatiseras är Sverige, och att de enda som far illa är de svenska judar. Allt annat är egalt. Vi måste vara vaksamma mot Socialdemokraterna som står redo att generalisera och ljuga för att att vinna röster.

Med allt detta sagt, det är viktigt att vi öppet diskuterar Socialdemokraternas föreställningar om antisemitism, ,muslimer, högerextremism vänstern och annat i dess spår. De ska inte komma undan. Precist och sakliga det tas upp. S ska inte längre få lägga locket på genom att skrika högerextremist.

Det är svårt eftersom S erkände Palestina och tog ställning i Israel-Palestina-konflikten, men det ger dem inte fripass att komma undan. De har massor med frågor att besvara i sin hävd av humanitet.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *