Eskil Erlandsson åtalas för sexofredanden av tre moderata riksdagskvinnor

Av | augusti 5, 2019

Åklagarmyndigheten berättar nu att den tidigare landsbygdsministern i Alliansregeringen och C-toppen Eskil Erlandsson åtalas för tre fall av sexofredanden.
Dessa ska ha skett under 2016, 2017 och 2018 och ska ha varit mot tre olika kvinnor ut den moderata riksdagsgruppen.
Enligt Eskil Erlandssons advokat förnekar han brotten, och han säger: “Han förnekar med det bestämdaste att han med flit har ofredat någon på det sätt som åklagaren påstår.”

Erlandsson meddelar också genom sin advokat att han inte lämnar några kommentarer till åtalet.
Anders W. Jonsson Centerpartiets gruppledare skriver i en skriftlig kommentar: “Vi välkomnar att detta prövas rättsligt. Nu är det upp till de rättsvårdande instanserna att hantera detta. Vi varken vill eller bör föregripa rättsprocessen, så detta är inget vi kommer kommentera mer ingående i nuläget.”

Erlandsson lämnade riksdagen den 7 mars efter att brottsmisstankarna kommit i dager och en vecka efteråt inleddes förundersökningen. Men Erlandsson har inte lämnat partiet utan är fortfarande medlem i partiet. Man har heller inte hört några röster om att han ska uteslutas ur partiet såsom så ofta hörs när där är några brottsmisstankar mot politiker från exempelvis Sverigedemokraterna.

Men vi får se tiden ann om där kommer några sådana krav från Centerpartiet, för om inte så visar det att det partiet har dubbla standarder när det gäller uteslutningar. För det är inte bara inom Centerpartiet som dessa dubbla standarder finns, de finns inom flera andra av våra riksdagspartier, där det skriks hej vilt när någon ur ett annat parti överträder lagen men är tysta när någon i det egna partiet gör det samma.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/eskil-erlandssson-atalas-for-sexofredande
https://www.expressen.se/nyheter/eskil-erlandsson-atalas-for-sexofredanden/
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wP4zrP/atal-mot-eskil-erlandsson-for-sexuella-ofredanden

En reaktion på “Eskil Erlandsson åtalas för sexofredanden av tre moderata riksdagskvinnor

  1. Jan

    Finns det vittnen kommer han att fällas. Att det är tre olika kvinnor talar till hans nackdel. Det är Metoo-tider nu. Det räcker med att du lagt armen runt midjan på en kvinna för tretton år sedan så åker du dit. Nåväl, skönt att bli av med snuskgubben. Det man mest kommer att minnas honom för är tidelagstalet i Riksdagen. Glöm inte att Annie Lööf och partistyrelsen kände till gubbsnusket men valde att inte göra någonting åt det.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *