Tino Sanandaji: Liberalfeminist Amanda Broberg går som katt runt en het gröt…

Av | augusti 8, 2019

Boråstidningens Amanda Broberg tar sig ann kontroversiella frågan om importerad mansöverskott. I teorin borde tjejer jubla att det finns fler killar för de att välja mellan, men i praktiken är ohälsosam mansöverskott av killar som hänger runt exempelvis Uppsala inte något tjejer hittintills uppskattat.

Jag gjorde en graf över könsbalans i åldrar 16-20, ration är stabil för Sverigefödda men exploderar genom invandring. Vänsterfeministers analys är att fler män orsakar brott medan det inte påverkar brott att öka andel män genom invandring, logic be damned. Liberalfeminist Amanda Broberg går som katt runt en het gröt, men är åtminstone rationell nog att erkänna konflikten.

“Broberg: Det är fakta – inte manshat

Att män är kraftigt överrepresenterade i brottsstatistiken världen över är ett faktum. Detta gäller våldsbrott, egendomsbrott och sexualbrott. Att kriminaliteten ökar i ett mer mansdominerat samhälle är alltså ett naturligt antagande. Likaså är männen i majoritet i de flesta extremistiska sammanslutningar. Fler män innebär således en bredare rekryteringsbas för sådana sammanslutningar och näring till extremismen i samhället.

Men mansöverskottet leder framför allt till det uppenbara problemet att ekvationen inte går ihop. Medan kvinnor har en styrkt tendens att söka efter en partner uppåt i samhällshierarkin, så blir allt fler män med låg utbildning och mindre blomstrande karriärer kvar…Ur ett teoretiskt perspektiv borde [kvinnorna] vara vinnare. De kan välja och vraka på äktenskapsmarknaden, de är mer utbildade och bosatta på attraktiva ställen i Sverige.

Att de är färre borde dessutom göra att de värderas högre. I verkligheten gäller motsatsen. Alla samhällen med ett mansöverskott behandlar kvinnor sämre. Otryggheten ökar när män i grupp dominerar allmänna platser och likaså brotten mot kvinnor…Ett samhälle som domineras av män är det absolut bästa receptet för ett kvinnofientligt samhälle.”

Om vi ska ännu vara mer ärliga är könsobalans effekt inte bara fråga om antal utan typ av män. Fler högutbildade män från väst påverkar inte nödvändigtvis svenska kvinnor negativ, problemet är Sveriges genialiska beslut att skapa mansöverskott från planetens mest patriarkala kulturer.

Det finns egentligen ingen paradox i att högkvalificerade moderna män lockar kvinnor till ställen som Manhattan samtidigt som kvinnor undviker klungor av lågutbildade kriminella, ”män” är en alltför grov kategorisering.

Tino Sanandaji


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *