Ökad användning av detjingappar resulterar i ökat antal våldtäkter enligt Brå och TV4 nyheterna

Av | augusti 12, 2019

Ökad användning av detjingappar resulterar i ökat antal våldtäkter enligt Brå och TV4 nyheterna

Ökad anmälningsbenägenhet och fler dejtingappar ges som förklaring till att andelen våldtäkter i Sverige nu ökar kraftigt hävdar Brå ogenerat i TV4 Nyheterna.

Man kan fråga sig varför Sverige har så extremt många våldtäkter. Under natten till den tredje augusti skedde inte mindre än fem våldtäkter runt om i landet. 

Som TV4 Nyheterna redovisar har antalet anmälda våldtäkter ökat från 3 577 de första sex månaderna 2018, till 4 070 under samma period i år. En ökning med ca 500 våldtäkter. Detta ska vägas mot de ca 350 anmälda våldtäkterna 1950 – på hela året. Minskar vi det till 175 på halvåret blir skillnaden mellan 1950 och 2019 en ökning med ca 23 gånger eller dryga 2 300 procent!. Detta skall ställas i relation till att den etniskt svenska befolkningen inte ökat sedan 1950. All ökning har skett genom invandring. Den etniskt svenska befolkningen kan inte öka. Till det krävs en nativitet på över 2.1, dvs. varje familj måste föda i genomsnitt minst 2.2 barn. Minskar antalet familjebildningar krävs att nativiteten ökar ytterligare.  

TV4 gör som vanligt och tar inte upp den ökade invandringen som ett möjligt problem. Man ställer inte ens frågan till BRÅ.  

Den kraftiga ökningen av våldtäkter skulle således bero på ökad anmälningsbenägenhet samt ökad användning av dejtingappar. De studierna skulle jag vilja se. Det här är naturligtvis struntprat. Det finns i huvudsak två skäl till detta. 

  1. Det finns inte ett enda dejtingföretag som skulle redovisa sitt användande över tid. Det vore att avslöja för konkurrenterna hur stor marknadsandel man har och det gör inget företag.  
  2. Det går inte att påstå att anmälningsbenägenheten ökar. Det är fullständigt omöjligt att mäta. Vad ska man mäta mot? 

Jan-Ove Malmgren

Bild: Björn Larsson Ask / SVD / TT

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *