Elever hotades med skarpladdad pistol på skolgården – Två “ynglingar” åtalas för grovt rån

Av | augusti 12, 2019

Du är feg, Morgan Johansson. Det här får banne mig inte hända i Sverige och absolut inte på en skolgård. Det här ligger helt på dig och under ditt ansvar.

Två pojkar i 20-årsåldern slog till mot tre ungdomar. De tog fram en pistol, visade de skarpa kulorna och riktade pistolen mot de tre ungdomarna – på Järnåkraskolans skolgård. Nu åtalas de för flera grova brott.

Hur hamnade vi här egentligen? En gång i tiden (för 50-60 är sedan) var Sverige ett av världens tryggaste länder. Sverige, ett land som inte hade befunnit sig i krig på nästan 200 år! Sverige ett föregångsland i allt. Ja, vi hade allt. Världens bästa skola, världens bästa sjuk- och tandvård.

På fredagen åtalades de två misstänkta rånarna, som i början av juli  misstänks ha rånat tre unga män (pojkar? Elever?) på Järnåkraskolans skolgård. De ska ha kommit och krävt att få pengar. En av de misstänkta rånarna tog fram en pistol, tog ut magasinet och visade kulorna. Därefter riktade han det skarpladdade vapnet mot de tre ungdomarna som inte hade annat val är att bland annat ge bort sina dyrbara mobiltelefoner. Ett av rånoffren hölls också fången i en bil och tvingades åka och ta ut 500 kronor från en bankomat.

Enligt åklagaren har rånarna visat särskild hänsynslöshet och råhet, då de använde ett laddat och skjutklart vapen.

De två rånarna åtalas för grovt rån och även för grovt vapenbrott. Eftersom de inte är 20 ännu kommer de att få straffrabatt, men sannolikt får de avtjäna fängelsestraff. 

Det kommer inte att bli något fängelse för två killarna. Det blir några timmars samhällstjänst och en klapp på axeln. Här ringer Dan Eliassons bevingade ord i öronen

Vad har dessa personer varit med om för någonting? Vilka omständigheter har de här killarna växt upp under? Vad är det för trauma de bär med sig?”

Ingen av dem har dömts för något allvarligare brott tidigare, men en av dem har en svår missbruksproblematik och har de senaste åren tvångsvårdats. Ja, det luktar straffrabatt som sagt.

Järnåkraskolan ligger i Lund.

Jan-Ove Malmgren

Länk: http://www.lokaltidningen.se/nyheter/2019-08-12/-Elever-hotades-med-skarpladdad-pistol-–-på-skolgården-5500166.html 

Bild: Polisens bilder

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *