Jens Ganman: ALARMIST – JAVISST

Av | augusti 12, 2019

Gemensamt för de människor som tycker att man ska sluta ”jaga upp folk i onödan” över att det skjuts och sprängs så mycket i Sverige är att de (oftast) är vita medelklassmänniskor.

Människor som fortfarande kan köpa sig fria från kaos och kriminalitet.

Inte sällan bor dessa människor på platser som bara marginellt (eller inte alls) drabbats av vårt nya, dysfunktionella samhällsklimat.

https://www.aftonbladet.se/…/valdsbrotten-visar-att-sverige…

http://www.sydnarkenytt.se/ku…/artikel/fick-sin-bil-uppeldad

https://www.gd.se/…/hans-bil-utsattes-for-anlagd-brand-lans…

https://mitti.se/nyhe…/brott/grannarna-misstankta-tvatiden/…

https://www.sydsvenskan.se/…/skottlossning-mot-lagenhet-pa-…

Att små barn i Rosengård, Bergsjön, Tensta, Rinkeby etc går och lägger sig rädda för att deras hem ska explodera rör dem inte i ryggen. Det är – ur ett moraliskt perspektiv – viktigare att tvåla till Lamotte, Janouch och Bali på Twitter och kalla dem (infoga valfritt epitet).

Jag försöker förstå hur de här människorna tänker.

Jag frågar en del av dem också, men får sällan svar.

Jag frågar:

”NÄR – exakt – får vanligt folk (etniska svenskar som invandrare) börja reagera på otrygghet i sin närmiljö? Hur länge ska de trösta sig med att det är värre på andra platser i världen?”

Blir kvinnor i Uppsala tryggare för att andra kvinnor stenas till döds i Irak och Syrien? Blir bombrädda barn i Rosengård gladare för att det finns ännu bombräddare barn i Bagdad?

Och apropå reaktionstiden:

Om du får ett konstigt utslag på armen; ett födelsemärke som börjar se konstigt ut… Väntar du då och ser vad som händer?

Nej, du går till doktorn.

Och doktorn tycker oftast att det är bra att du kom och kollade symptomet tidigt. Hellre än gång för mycket än för litet.

Fast när det gäller våldtäkter, gängkriminalitet, bilbränder, exploderande stadshus… då förväntas vi vissla glatt och låtsas som det regnar; vänta så länge det bara går. Helst tills det är försent.

Oklart varför.

Utom att vi – under inga omständigheter – får spela SD i händerna. Inte ge Jimmie ”rätt”.

Detta trumfar fortfarande all rationalitet, all självbevarelsedrift, allt konsekvenstänkande och många verkar vara beredda att offra ett stabilt civilsamhälle på den politiska servilitetens altare.

 

5 reaktion på “Jens Ganman: ALARMIST – JAVISST

 1. Jan

  Jag tycker att Projekt Sanning är en bra sida för samhällsdebatt. Särskilt eftersom att man inte behöver vara ansluten till vare sig Facebook eller Twitter för att uttrycka sin åsikt här. Problemet är att det är noll aktivitet i kommentarsfältet. Ni måste få igång aktiviteten där. Annars blir det en död sida.

  Svara
 2. Eric Grönlund

  Jag tycker också om att läsa här på projektsanning.com. Kan följa både Tino sanandaji och Jens Ganman och samtidigt inte behöva FB.

  Svara
  1. Henrik Lilja Inläggsförfattare

   Tack Eric. Just det med att slippa FB tror jag flera av våra läsare håller med om. Om vi kan vara fungera som ett komplement till Fb är vi väldigt nöjda.

   Svara
   1. Walden

    Sanningar tål inte FB.
    Antingen blir man åtalad eller spärrad.
    Som pensionär kanske inspärrad i värsta fall

    För att inte tala om hur utelämnad man är där.
    Har med stor glädje och munterhet följt projektsanning och hoppas detta kommentarsfält får vind i seglen.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *