Lars Lindström: Vi som växte upp i en nation präglad av solidaritet, miljökamp, fredsrörelse och sexuell frigörelse ser Sverigedemokraternas politik som själva antitesen till svenskheten.

Av | augusti 12, 2019

Idag kan man i Expressen läsa Lars Lindströms verklighetsfrånvända krönika om hur han orerar om Sverigedemokraterna och speciellt Jimmie Åkesson. Lindström skriver att han inte känner sig hemma i Åkessons beskrivning av Sverige. Han fortsätter att skriva att vi som växte upp i en nation präglad av solidaritet, miljökamp, fredsrörelse och sexuell frigörelse ser Sverigedemokraternas politik som själva antitesen till svenskheten.

Men vad inte Lindström har insett är att det parti han hyllar så mycket inte varit så solidariskt alla gånger som Lindström tycks tro. Att Socialdemokraterna stod bakom införandet av J:et i judarnas pass under andra världskriget. Att det var de som drev på olika försök på mentalsjukhusen ända in på 70-talet.
Men det är kanske så att Lindström tycker det var bara rätt att Socialdemokraterna gjorde så?
Han menar också att Socialdemokraterna har varit drivande i miljöarbetet.

Men har de varit det, är det därför partiet kallades för ett betongparti långt in på 1990-talet?
Att han sen skriver att Sverige varit ledande i fredsrörelsen under Socialdemokratiskt styre är bara halva sanningen, för det berodde på vilka som förde kriget. Var det vänsterstyren som förde krigen så var Socialdemokraterna för krigen men om det var den förhatliga imperialismen som förde krigen var de emot det. De vände kappan efter vinden som så ofta dessa sossar gör.

Sen det dör med sexuell frigörelse kan ju både ha sina för och nackdelar, allt med denna var inte bra men allt var inte heller dåligt med dem. Det kunde bara bli lite för mycket av den för vissa, jag dömer ingen för den men applåderar dem heller inte.
När sen Lars Lindström fortsätter sin krönika med att nästan hela sommaren gått med tokvärme, snålblåst och skyfall och att Asap Rocky fick åka hem till USA så är de det enda sanna i mannens krönika. Allt annat är uppdiktade fakta i en mans hjärna som inte bara avskyr Sverigedemokraterna och Åkesson utan hatar dem så att gallan flyger så fort han nämner dem.

När han skriver att Jimmie Åkesson stod i Almedalen och svamlade friskt så förstår man att han inte lyssnade på det Åkesson sade där.
Nar han sen skriver att han från hammockens ryggläge inte sett någon synat Jimmie Åkessons svamlande så undrar man om han varit vaken hela tiden, för det som Åkesson sa där har nog synats bra mycket mer än det som Magdalena Andersson sa från samma scen. När Lindström kritiserar Åkesson för att han talade om ett brev han fått från en pensionär på hans födelsedag och menar att det inte funnit något brev utan det var något som Jimmie Åkesson hittat på så är det skamligt.
Tror inte Lindström att Åkesson får sådana brev?

Menar Lindström att vi inte får känna oss hemma i det land vi är födda i som Åkesson sade i sitt tal?
Att sen Lindström skulle fått ett meddelande från en av hans läsare som hyser samma avsky för SD som Lindström gör är väl då lika ”finurligt”. För då är det ett lika stort påhitt från hans påstående om Åkessons brev.

Därefter lyser hatet mot SD och mot Åkesson fram i Lindströms krönika, när han skriver att SD ””ALLTID” tyckt att Sverige varit en nation i förfall, att de ”ALLTID” menat att ett politiskt och medialt etablissemang av ”ett fåtal välavlönade och landsförrädiska extremister” förstört Sverige. ”ALLTID” hävdat att ”utlänningar” inte ”passar in” och att vi har en ”ohållbar” massinvandring (även om det bara är några tusen om året).”

Då om inte innan så förstår man att Lindström inte förstått vad som händer i Sverige, att han lever ett skyddat liv där han slipper att se vad som sker och att om inte SD funnits med i riksdagen skulle hans hat mot dem som är emot Socialdemokraterna fixeras på ett annat parti. För han lever för att hata alla som inte tycker som honom, han frodas i detta hat men det kommer också att äta upp honom precis som det gör med så många andra som hatar sina motståndare.

När sen Lindström fortsätter att skriva om att vi som uppskattar de värderingar som byggt Sverige så går jag tillbaka i min text och frågar mig om det är J-en i judarnas pass han uppskattar, eller om det är övergreppen på de utvecklingsstörda han uppskattar?
För det är de värderingarna som sossarna stått för och som de byggt upp Sverige på. Och när samma man ännen gång börjar orera om att det är socialdemokraterna förbättrat välfärden för alla så har han glömt hur alla fattigpensionärerna och svenska uteliggare glömts bort av just det parti han hyllar så högt.

Men att han sen tror att det är socialdemokraterna som förbättrat livet för hbtq-personer slår nog det mesta, för även om det avkriminaliserades 1944 så blev det stämplats som mental sjukdom ända fram till 1979 då socialstyrelsen tog bort den stämpeln. Så där hade Lindström fel i att sossarna hade något med det att göra. Men som sagt var det är inte första gången och säkert inte sista gången han har fel med faktan. Och när han nämner att S skulle ha haft en ambition klimatpolitik så återgår jag än en gång till att det Socialdemokraterna blev kallade så sen som på 1980-talet, det vill säga ett betongparti.

Så när Lars Lindström börjar citera Åkessons tal och säga att han svamlar, att han ljuger och att det inte är de vänsterliberala som monterat ner välfärden och att det inte är deras fel att Sverige inte längre är en trygg och sammanhållen nation. Så frågar jag i alla fall om den gode Lindberg har sovit de sista tio-femton åren?
För det är just dem som han menar har fel som varnat för just det som håller på att hända i landet. Men det är inte så viktigt som att syna Sverigedemokraterna och Åkesson.

Men som storstadsbo så menar Lindström att det huvudsakliga är att storstaden håller ihop. Om landsbygden förgås är inte så viktigt, om hela landet lever är inte så viktigt som om storstaden lever, för i Lindströms ögon är det väl som i Löfvens ögon. Landsbygden är bara till nytta under ferierna, under resterande tid är det bara att glömma.
Men som tur är finns där politiker som Jimmie Åkesson som tänker på hela landet och som vill att hela landet ska leva.
Så vilken skulle ni lita på i detta fall, Åkesson eller Lindström?
Jag vet i varje fall vem jag litar mest på.

https://www.expressen.se/kronikorer/lars-lindstrom/markligt-att-ingen-har-synat-jimmie-akessons-tusenariga-nonsens/?fbclid=IwAR0-L_ieRIGzOhc_m-jEpl1yvHs63rzULeld8ndYGnOu_jA2IYdXrLj0iIQ

En reaktion på “Lars Lindström: Vi som växte upp i en nation präglad av solidaritet, miljökamp, fredsrörelse och sexuell frigörelse ser Sverigedemokraternas politik som själva antitesen till svenskheten.

  1. ERIK VENNEVOLD

    HA HA! EXAKT vad jag skrev på FB tidigare i dag. Inte lika utförligt men samma innebörd. Herr Lindström har precis som AB-kollegan Anders Lindberg vältrat sig i sitt hat mot SD så till den grad att deras retorik liknar kejsarens nya kläder: De enda som tycker den har substans är dom själva. Alla andra ser den för vad den är: En vilseledande och förljugen inställning på grund av deras egen oförmåga att ta till sig att SD är det ENDA partiet som inte har minsta lilla skuld till Sveriges förfall.

    https://m.facebook.com/groups/1381846835471869?view=permalink&id=2436945103295365

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *