Tino Sanandaji: Ni minns väl att man i alla tider i Sverige efter midnatt tog bilen och åkte patrullerade stan?

Av | augusti 14, 2019

Efter flera överfall mot kvinnor har tjejgrupper börjat nattvandra för att hålla Uppsala tryggt. Någa nätter sen var KDs Sarah Havneraas själv utsatt för trakasserier av okända män och fick hjälp av dessa tjejer. Nu har Sarah Havneraas och Ebba Bush Thor också nattvandrat, en nystartad tradition vi gärna slipper.

”Fyra överfall på fyra dagar, två våldtäktsförsök och två fullbordade våldtäkter. Det var, enligt Upsala Nya Tidning, förra veckans facit i vår hemkommun Uppsala. Tyvärr är det bara fortsättningen på en våg som drabbat stadens kvinnor på senare år. Region Uppsalas egen trygghetsundersökning visar att fyra av fem gymnasietjejer känner sig otrygga på stan. Uppsala är långt ifrån ensamt – kvinnors trygghet begränsas i flera områden i hela landet. Detta måste få ett slut…

Uppsala är inte unikt. Den nationella trygghetsundersökningen från 2018 visade att närmare 40 procent av Sveriges kvinnor känner sig otrygga av att röra sig utomhus i sina egna bostadsområden. Antalet anmälda sexualbrott har ökat drastiskt sedan 2014.

Igår kväll var vi ute och nattvandrade i Uppsala med några av de kvinnor som nu tar saken i egna händer för att trygga stadens gator. De uppmanar till gemensamma nattvandringar och erbjuder varandra skjuts hem. De behandlar varandra som sin nästa för att skydda varandra. Det är både imponerande och berömvärt, men det borde inte behöva ske. Att hålla gator och torg trygga hör till statens kärnuppgifter, det är inget som ska behöva lösas på individnivå.”

Varför inte? Sverige har trots allt bara skatteintäkter på 2000 miljarder kr, polisens budget på 20 miljarder räcker gott och väl, något får väl folk sköta själva.

Ni minns väl att man i alla tider i Sverige efter midnatt tog bilen och åkte patrullerade stan? Det är helt normalt. De som inte minns detta har troligen fått sina minnen påverkade av hemlig utländska operationer, ryssen kontrollerar våra tankar genom att hälla flor i vattnet sägs det. Hur vet vi inte att det är Putins agenter som i hemlighet betalat män i Uppsala att trakassera tjejer och kasta sten på polisen för att skada Sverigebilden?

Tro därför inte på brottsstatistik eller era ögon, tro på dunkla konspirationsteorier. Uppsala utan medborgargarden är en idyll som aldrig existerat.

Tino Sanandaji, på facebook

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

2 reaktion på “Tino Sanandaji: Ni minns väl att man i alla tider i Sverige efter midnatt tog bilen och åkte patrullerade stan?

  1. Tommy Holmström

    “Ryssmetning” har blivit verklighetsförnekarnas nya metod.Är man förvånad?

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *