Jag kan förstås ha fel i hur man tar hand om människor som är sjuka och behöver omvårdnad?

Av | augusti 17, 2019

När man läser att en man i 80-årsåldern kan försvinna från ett vårdhem utan att de anmäler att mannen försvunnit. Då frågar jag i alla fall mig hur vården är på den vårdinrättningen?

Mannen ska ha försvunnit från ett vårdhem i Skåne under natten till lördagen och när han inte gick av tåget vid ändstationen i Skövde, och när tågpersonalen inte fick kontakt med honom så tillkallades polisen för att ta reda på vilken mannen var. När polisen då frågade mannen visste han inte vem han var, eller var han klivit på tåget.

Mannen hade heller inga identitetshandlingar på sig så polisen undersökte om det fanns någon anmälan om någon försvunna personer, men hittade ingen anmälan som överensstämde med mannens utseende.
För mannens utseende var speciellt, där halva käken fattas. Han hade också svårt att kommunicera, om det beror på att mannen saknar halva käken eller det beror på något annat vet polisen inte.
När inte polisen kunde identifiera mannen så gick de ut till allmänheten för att få svaret på mannens identitet.

Och det dröjde inte så lång tid innan det kom svar på vilken mannen var och var han hörde hemma. Och nu så tackar polisen allmänheten för deras hjälp i att identifiera mannen.
Men man ställer sig verkligen frågan om vad personalen på vårdinrättningen gjorde och varför de inte anmälde mannens försvinnande?
För om mannen som det verkar på det man läser vara förvirrad, så borde väl ändå vårdhemmet/boendet ha någon typ av larm på dörrar och fönster?

Och om patienterna är förvirrade eller dementa borde väl ändå personalen ha bättre kontroll så att de boende inte försvinner ut på nätterna?
Men det är kanske bara jag som är den vårdande personligheten som tycker det är konstigt. Och jag kan förstås ha fel i hur man tar hand om människor som är sjuka och behöver omvårdnad.

https://www.svt.se/…/okand-man-anlande-med-tag-till-skovde-…
https://www.expressen.se/gt/man-med-halv-kake-hittad-pa-tag/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *