DET NYA SVERIGE. Klara sålde majblommor – rånades på pengarna

Av | augusti 20, 2019

Klara hade nästan sålt slut på majblommorna när de tre rånarna slog till. Gänget hotade med våld och slet till slut väskan ur 12-åringens händer.

Polisen gjorde ett snabbt förhör, tog signalement och började genast att leta efter gärningspersonerna. Dock utan att lyckas.

Det här hände runt tre, halv fyra på en vardag. Kan vi vuxna inte ens känna att våra barn är säkra på dagen? Vart är vi på väg – varför säger vi inte att det räcker nu?

Det kan jag svara på. Vi vågar inte och vi kan inte. Vi hinner knappt öppna munnen innan vi blir kallade rasister. Ett effektivt sätt att tysta goda samhällsmedborgare och omöjliggöra en kravställning på myndigheter och polis. Jämförelsen med gamla Östtyskland är slående.

Anmälningar om rån mot barn ökar kraftigt – Många av offren är unga

Många offer har vittnat om att de blivit omringade av killar och tjejer, ofta i gäng, och sen blivit avtvingade mobiltelefon, hörlurar, jacka eller skor. Ibland har våld använts, ibland har det räckt med att skrämma offret.

Anmälningarna om rån mot barn har ökat de senaste åren. 2018 var ett rekordår med 1 896 anmälningar om rån mot personer under 18 år. Siffror från Brottsförebyggande rådet, Brå, menar att 2019 kan bli än värre. Under det första kvartalet 2019 har 606 anmälningar om rån mot barn kommit in till polisen, jämfört med 428 under samma period 2018. En ökning med drygt 70 procent!

Om trenden håller i sig kommer årets siffra att landa på långt över 2 000 anmälningar. Långt över? Hur mycket är det? Ska vi gissa på 70 procent på helåret också? Eller rent av högre?

Polisen om rånen mot barn: ”Lyckade skolresultat är a och o”

Ovanstående är beklämmande att läsa och det borde göra läsarna förbannade. De här ligisterna som invaderar Sverige ser ett land där invånarna är sitting ducks som bara väntar på att bli plockade. Ligisterna, om de trots allt skulle börja skolan skulle fortsätta att råna för det är vad de har med sig i bagaget. De är yrkesförbrytare redan när de anländer. Det är ingenting de lär sig på svensk mark. De rånar därför att de kan.

Politikerna har förlorat sitt samhällskontrakt men har mage att kräva att samhällsmedborgarna ska hålla sitt.

Jan Ove Malmgren

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/anmalningar-om-ran-mot-barn-okar-kraftigt

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/polischefen-om-okningen-av-barnranen

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/12-ariga-klara-salde-majblommor-ranades-pa-pengarna


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *