Tino Sanandaji: De som längtat efter att se Annika Strandhäll, Morgan Johansson och deras följare jubla i en orgasm av skadeglädje behöver inte vänta längre…

| 21 augusti, 2019

Senaste dagar har DN och Aftonbladets ledarsidor samt många vänsterpolitiker uppmanat Ulf Kristersson att tysta Hanif Bali. Som tur är fortsätter M sin framgångsrika strategi att bedriva opposition genom att lägga sig platt och kapitulera för sina politiska motståndares krav.

De som längtat efter att se Annika Strandhäll, Morgan Johansson och deras följare jubla i en orgasm av skadeglädje behöver inte vänta längre, och kan observera att de som tack öser hån och spydigheter över Ulf Kristersson, som segrande mobbare ofta gör mot sina offer.

Sverige har under de senaste åren upplevt ett vedervärdigt tonförfall, där brunsmetning, karaktärsmord och lögnaktiga rasistanklagelser satt en våt filt över debatten. Politiska korrekta gav sig rätt att egenmäktigt döma ton, där begreppet ”volymer” nästan fick Tobias Bilström sparkad men där exempelvis Fredrik Virtanen fortsatte vara S-ministrars kelgris när han vulgomobbade terrorforskare Magnus Ramstorp.

Hanif Balis ton har ibland passerat gränsen, men är knappast värre än etablerade ledarskribenter och politikers. Nu används dubbla måttstockar som ett strategiskt maktinstrument, där Aftonbladet har rätt att klistra in Ulf Kristersson med Hitlers vicekansler och DN rätt att smutskasta Lena Adelsohn Liljeroth med konspirationer om ”Östermalmnazism”, medan Hanif Bali saknar rätt att kritisera Bildts uppenbart tanklösa förslag att släppa in Erdogan i EU.

Why? Shut up, that’s why. Moderaterna hade själv aldrig hade kraften att reagera på detta, med undantag av Hanif Bali, som nu avpolletterats.

Nåväl. Han är ung och begåvad och kommer att repa sig, och vi andra kommer att fortsätta fritt kritisera Carl Bildts misslyckade utrikespolitik, journalistkårens påvisbara vänstervinkling och inte minst alla som med drev och personangrepp försöker sätta gränser för den fria debatten.

Tino Sanandaji, på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Tino Sanandaji: De som längtat efter att se Annika Strandhäll, Morgan Johansson och deras följare jubla i en orgasm av skadeglädje behöver inte vänta längre…

  1. Eva Persson

    Låt oss fortsätta att stötta Hanif Bali, Sverige behöver honom och andra orädda som står upp för demokrati, yttrandefrihet och bekämpande av brottsligheten.

Kommentarer är stängda.