Gatukök i Solna exploderade under natten, explosionen hördes från Djursholm till Norrtull

Av | augusti 23, 2019

 

Under natten small det ordentligt i Solna efter att ett gatukök exploderade.
Polis och räddningstjänst larmades till händelsen klockan 01,37. Då hade många i hela länet ringt in till SOS Alarm om en hög smäll allt ifrån Djursholm till Norrtull. Ett 30-tal brandmän bekämpade branden som uppstod efter explosionen. Branden var släckt vid 03-tiden på natten men brandmännen var kvar för att kyla ner gasolflaskor och kontrollera närliggande fastigheter för eventuella skador. För explosionen hade krossat ett antal fönster.

Vad som orsakat explosionen vet polisen inte då ingen av gasolflaskorna har exploderat. Polisen har platsen avspärrad och inväntar Nationella bombgruppen för att de ska söka spår efter sprängmedel. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd av polisen, men det kan tillkomma ytterligare brottsrubriceringar i ett senare skede. I nuläget finns ingen misstänkt och ingen gripen för dådet. Ett antal vittnen har förhörts men vad som kommit fram av dessa förhör är polisen förtegna om.

Avspärrningarna kring den sprängda kiosken kommer att påverka livet i Solna en del, en förskola håller stängd och buss och biltrafiken kommer att påverkas under morgonen.
Expressen har varit i kontakt med en av kioskens ägare son säger att de varit i kontakt med polisen men att de i övrigt inte vill uttala sig om händelsen.
Så om denna explosion inte var en olycka där en gasolflaska exploderat så handlar det om ytterligare en sprängning i det trygga och säkra Sverige. Ytterligare ett dåd som vill göra Sverige allt mer otryggt och osäkert. Ytterligare ett dåd i raden av förstörandet av vårt samhälle.

https://www.svt.se/…/lo…/stockholm/kraftig-explosion-i-solna
https://www.expressen.se/nyheter/explosion-i-solna/
https://www.aftonbladet.se/a/op8V9B

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *