Poliser attackerade av stenkastande yngre vuxna i Brandkärr, Nyköping, polisen rubricerar det som våldsamt upplopp

Av | augusti 24, 2019

Polisen kallades till Brandkärr i Nyköping runt midnatt i natt för att det förekom skadegörelse i bostadsområdet. När polisen anländer så blir de attackerade av ett 15-20-tal ungdomar och yngre vuxna som kastade sten mot polisbilen.
Poliserna berättar att ingen kom till skada men en ruta gick sönder på bilen. Patrullen valde då att backa undan stenkastarna och invänta förstärkning. Ledningscentralen valde efter detta att sända ut en större del resurser för att backa upp den angripna patrullen.

Efter förstärkningen anlänt så lyckades polisen att skingra gruppen, men de lyckades inte med att gripa någon av de skyldiga stenkastarna. Det enda polisen möttes av när de kom in i bostadsområdet var skadegörelse, krossade fönster vid en skola och brinnande bildäck.
Polisen stannade kvar i Brandkärr under natten för att söka efter gärningsmännen och för att upprätthålla ordningen i området. De har nu även inlett en förundersökning om våldsamt upplopp.

Det är nu andra helgen i rad som det förekommit oroligheter i bostadsområdet och nu vädjar polisen till allmänheten om hjälp.
Områdeschefen i Brandkärr Frida Thörn som är en av dem som utsatts för stenkastning säger: ”Det handlar om en liten klick med ungdomar som inte vill att polisen ska vara här.
Även RLC-befäl Joel Gerdin uppger att man den senaste tiden haft problem i området.
Han säger: ”Vi har haft ett par liknande fall i närtid i området, och det är ett område vi har återkommande problem i och där vi har hög närvaro i.”

Polisen vädjar om att få hjälp att få slut på stenkastningarna, och de är tacksamma för alla iakttagelser i samband med händelserna, så att de kan gripa de skyldiga. De ber också att allmänheten ska kontakta polisen om man har information om någon liknande händelse är i antågande.
Ja, visst låter det väl förtroendegivande att polisen får backa undan i väntan på förstärkningar för att sen inte gripa någon när de väl kommer in i området?

Och visst låter det väl förtroendegivande att polisen vädjar om hjälp från allmänheten för att kunna klara upp brott som är begångna mot den själva?
Man ställer sig nu frågan om detta är det nya normala, om detta är det som kallades för några år sen för att Sverige bara blir tryggare och säkrare?
För om så är fallet så hoppas jag i alla fall att normaliteten blir onormal och att Sverige återgår till att bli det land man växte upp i på 1960 och 70-talet.

https://www.expressen.se/…/valdsamt-upplopp-attackerade-po…/
https://www.aftonbladet.se/a/Wb3Rzd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *