SLÖJFÖRBUD. Moderaterna vill nu även förbjuda kristna kors och davidsstjärnan

Av | augusti 24, 2019

NEJ Moderaterna! Nu är ni ute och snurrar och fegar ur IGEN!

Moderaterna följer upp förslaget om slöjförbud i skolan. Bra! Men Elisabeth Svantesson (M) för att utreda om även religiösa symboler som davidsstjärna och kors ska förbjudas. Hon ser inga som helst problem med.

Frågan ska först utredas, bra men den utredningen måste då ha sin utgångspunkt i varför det blivit svårt för svenska judar att bära sina religiösa symboler. Om inte, ja då sviker dem som en gång såg Sverige som sitt tillflyktsland, igen.

Judiska centralrådet riktar stark kritik mot att förbjuda alla religiösa symboler: ”Om man vill förbjuda plagg får man göra det till exempel för att lärare måste kunna se alla elever. Annars är det en allvarligt inskränkning av religionsfriheten, säger Aron Verständig, ordförande för Judiska centralrådet, till tidningen.

Moderaterna, ni kan inte både äta kakan och plocka ur dess russin. Sluta försök att balansera på en slak lina. Var tydliga, ta lika tydlig ställning om inte, ja då kommer ni på sikt bli de stora förlorarna.

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

En reaktion på “SLÖJFÖRBUD. Moderaterna vill nu även förbjuda kristna kors och davidsstjärnan

  1. Andreas

    Det enda som ska vara kvar är korset. Varför ska vi försvara ‘Davidsstjärnan’? Är judar kristna? Är vi inte i ett kristet land? Våra värderingar kommer från kristendomen.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *