“islamistisk infiltration”. Så utnyttjade S en extrem falang

Stefan Löfven står där, tackar för förtroendet, men det är några han tackar särskilt, SSU. Den glädjen, den energin, den viljan de uppvisat, den har djupt imponerat på honom.

Men det är något annat ingen vet … ännu. Det finns en odemokratisk falang inom SSU. Det är en ny falang som startas upp 2013, men de tar över redan existerande ungdomsklubben i Rosengård och som ett år senare tar makten över SSU Skåne.

Flera av dem aktiva är också aktiva inom den muslimska reformrörelsen Ahmadiyya, en rörelse som är allt utom moderat. Rörelsens moské är kontroversiell, det förstår man inte minst då imamen i ett skolbesök jämför homosexuella med grisar. Detta sker alltså i Sverige, i en svensk skola.

Falangen har ett välunderbyggt nätverk de kan använda och får därför ett stort antal lojala personer som inte aktiva SSU:are att rösta på falangen. En falang som hävdar att de aldrig stött på så mycket rasism, trots att den tidigare inte har funnits. Möjligen har det handlat om ett utestängande, men framför allt handlade det om vad vi skulle beskriva som en vanlig politisk maktkamp. Det höll dock inte den nya falangen med om, som fortsatte agera patriarkalt och hotfullt, främst mot kvinnor och killar som inte är macho.

2017 har kommit, och inget har förbättrats. Tvärtom, står det nu klart att det funnits en större tolerans mot intolerans, en “islamistisk infiltration”. Allt som pågått har förklarats bort med att socialdemokrater bara är ovana med den religiösa aspekt som nu tillkommit.

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *