INVANDRING. Nu får vi se vad de socialliberala partierna säger, om de dömer Moderaterna på samma vis som de dömde SD

| 29 augusti, 2019

Idag presenterade Moderaterna sina ingångsvärden till den parlamentariska migrationsutredningen som startar nästa vecka. De skriver i sin skrivelse att Sverige under allt för lång tid haft en hög nivå på asylinvandingen, utan att ta verkligt ansvar för att de som invandrar också blir en del av Sverige.
De fortsätter med att skriva att våra integrationsproblem tar sig många skepnader: skolelever utan fullständiga betyg, långvarig bidragsberoende och barn som aldrig får se sina föräldrar gå till ett jobb.

Flickor som förtrycks i sina egna hem och pojkar som utsätter jämnåriga för våldsbrott.
Moderaterna pratar nu om att en avgörande insikt är att Sverige inte kommer att lyckas med integrationen om vi inte stramar åt invandringen i många år framåt. De lämnar nu förslag om ”volymmål för asylinvandringen”. Ett mottagande som ska vara betydligt lägre än än idag. Sverige ska inte ta emot fler asylsökande än våra nordiska grannländer Norge, Danmark och Finland.

Och deras förslag skulle innebära mellan 5 000 till 8 000 asylsökande per år. Moderaterna föreslår också tillfälliga uppehållstillstånd och ett stramt regelverk för familjeåterförening. De skriver vidare att det inte räcker med att säga ”Nordiska nivåer”, det krävs alltså en konkret helhetspolitik för att nå dit.
Skyddsbehövande ska som huvudregel ges tillfälliga uppehållstillstånd, inte permanenta, och i familjeåterföreningen ska det inte finnas några nya skyddsgrunder. Det är skarpa försörjningskrav som ska gälla.

Moderaterna vill också att återvändandet ska öka och arter nej alltid ska vara ett nej. För som det är nu finns ett stort antal människor som saknar tillstånd att vistas i Sverige. Det skapar skuggsamhällen som inte sällan präglas av social utsatthet och kriminalitet.
Moderaterna vill också uppvärdera det svenska medborgarskapet och att vägen till medborgarskapet måste bli en viktig del av vägen in i det svenska samhället. Det handlar om krav på kunskaper i svenska och om hur det svenska samhället fungerar. De vill också att det ska gå att återkalla medborgarskapet vid terroristbrott samt om medborgarskapet har beviljats till följd av oriktiga uppgifter eller att det beviljats till följd av mutor.

De vill också att välfärden inte kommer automatiskt med medborgarskapet, de talar om att alla nyanlända ska kvalificera sig in i välfärdssystemet.
Men har inte alla dessa förslag redan presenterats av Sverigedemokraterna för flera år sen?
Så är det inte så att Moderaterna nu kopierat Sverigedemokraternas migrationspolitik?
Och var det då inte så att Moderaterna och deras ledande politiker sade att dessa förslag var omänskliga och rent av rasistiska förslag?

En sak de skriver allra sist i debattartikeln är att vi inte längre kan blunda för Sveriges integrationsmisslyckande, och det stämmer allt för väl.
De skriver också att en stram migrationspolitik är en förutsättning för en lyckad integration.
Men är inte det samma saker som SD sagt sedan de kom in i riksdagen?
Och har det inte varit för bland annat detta, de kallats för omänskliga rasister, främlingsfientliga och mycket annat av just Moderata politiker, både på kommunal, landstings och riksnivå?

Ni som läser detta får skälva avgöra om Moderaterna nu lämnar ett eget förslag eller om de kört kopiatorn rakt över Sverigedemokraternas tidigare förslag. För enligt mig så rör det sig om en ren och skär stöld av SD:s tidigare förslag som negligerats av de övriga partierna för att de varit för radikala och enligt dessa partiers politiker varit ”rasistiska” och omänskliga. Så nu får vi se vad de socialliberala partierna säger, om de dömer Moderaterna också på samma vis som SD dömdes av alla de sju partierna tidigare.

Aftonbladet…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *