När värdegrunden sparkar dig i arslet

| 29 augusti, 2019

 

Swedavia sökte efter receptionist och det fick ett bittert efterspel. ”Döve Laith Fathulla fick inte tjänsten då telefonhantering var en av arbetsuppgifterna.

I platsannonsen står tydligt att ett av kraven för tjänsten är att den sökande behärskar text-, bild- och taltelefoni.

Snart ska Arbetsdomstolen avgöra om arbetsgivaren borde ha anpassat tjänsten bättre efter hans handikapp.

Vad kommer härnäst? En blind tandläkare eller en blind hjärnkirurg som får nobben? Jag hör redan nu prasslet från tjocka sedelbuntar.

Swedavias utgångspunkt är att alla människor har lika rätt och värde – oavsett ålder, kön, nationalitet, etnicitet, funktionsvariation, sexuell läggning, religion, politisk övertygelse eller social status.

Swedavia har den allra största delen av sin verksamhet i Sverige och har därför valt att fokusera sitt arbete för mänskliga rättigheter i den dagliga verksamheten på jämställdhet och på att bekämpa och aktivt förebygga alla former av diskriminering, kränkande särbehandling, mobbing och sexuella trakasserier, områden där det råder strikt nolltolerans.

Swedavia arbetar också för att i ökande grad bereda möjlighet för individer med olika typer av funktionsvariationer att arbeta vid bolagets olika anläggningar. I arbetet med mänskliga rättigheter och  mångfald ingår också att säkerställa att Swedavias leverantörer och underleverantörer respekterar mänskliga rättigheter och alla leverantörer förväntas följa bolagets Code of Conduct.

Jan-Ove Malmgren


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •