Stefan Löfvens lösning på det oacceptabla? Aldrig ta ansvar för någonting

Stefan Löfven säger ofta och gärna att det är oacceptabelt med det grova våldet. Det är oacceptabelt att människor inte vågar gå ut. Det är fullständigt oacceptabelt med politiska motsättningar et cetera. Orden är starka, de förpliktigar och hade de kommit från en statsman hade de följts upp med åtgärder. 

Stefan Löfvén är dock ingen statsman. Han inger inget förtroende. Han är en grabb någon kastat in i rikspolitiken och sagt till: “Kör så det ryker om det nu!”. Det är därför allt han säger/gör landar i: “Goddag yxskaft”. 

En fras som etsat sig fast i mitt minne och som Stefan Löfven använder när han som statsminister vill fördöma, fostra eller läxa upp män som våldtar, är: “det är inte okej”. För det första är det pinsamt. För det andra bagatelliserar han ett mycket allvarligt problem. För det tredje idiotförklarar han väljarna.  

Det är Stefan Löfvens ansvar att bekämpa det grova våldet, våldtäkterna, barnrånen, knarket, splittringarna och motsättningarna, men om allt det ständigt och jämt (nu snart i fem år) varje gång ska landa i ett konstaterande om att det inte är acceptabelt eller okej, ja då kan man inte förvänta sig något mer. 

Sverige har på bara några år gått från att stå upp för medborgarnas frihet, i synnerhet kvinnornas, till att begrava den. Med Stefan Löfven har Sverige nått ett nytt bottenskikt.  

Det är bara att konstatera att Stefan Löfven aldrig haft någon kontroll. Han har säkert en vision och ett patos, problemet är att han inte bryr sig om folket. Dem har han lämnat utanför, svikit och trampat på bara därför att de råkar utgöra majoritetssamhället. 

Jag är övertygad om att Stefan Löfven inte anser att hans ledarskap är misslyckat. Han har ju lyssnat in varenda åtgärd, förslag och förklaring som handlat om migrationen: å ena sidan gymnasieamnestin, tafsarmband mot våldtäkter, lättnader i anhöriginvandringen, å den andra sidan socioekonomiska förhållanden är förklaringen till det grova våldet och våldtäkterna, vuxna män är visst barn. Listan är lång men på punkt efter punkt kan man tydligt se var hans prioriteringar ligger. 

Allt det här har nu på kort tid accelererat därför att vi inte har någon opposition att tala om. Om det inte vore för Hanif Bali, Christian Sonesson, Johan Westerholm, Rebecca Weidmo Uvell, Ann Heberlein, Jennys Sonesson, Carolina Dahlman, m.fl. undrar jag om ens det allvarliga läge vi befinner oss i diskuterats i våra medier. 

Så länge Stefan Löfven är statsminister kommer det fortsätta så här. Han kommer aldrig ta ansvar för någonting, allt är ändå någon annans fel: Vi är naiva. Vi är surrealitska. Vi hatar. Vi är främlingsfientliga. Vi är rasister. Inte ens haveriet med Transportstyrelsen var hans ansvar, ej heller LSS-haveriet eller integrationskrisen. Det är inte heller hans ansvar att ta kontroll över dödskjutningarna/grova våldet eller det drastiskt ökade antalet våldtäkterna. Det är inte ens Löfvens fel att vi idag har färre poliser än 2014. 

Om vi ska lyckas bryta den här negativa utvecklingen krävs politiskt ledarskap. Tuffa och snabba politiska åtgärder där det mest akuta går före det som kan vänta.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

9 reaktion på “Stefan Löfvens lösning på det oacceptabla? Aldrig ta ansvar för någonting

 1. Monica Granqvist

  Snällhet i Sverige, har resulterat i fördumning! Man lyssnar bara till naiva människor, som inte vill ställa krav och inte har en uns av självbevarelsedrift.
  Skrämmande!
  På en vanlig arbetsplats, får man sparken, då man inte klarar av sina arbetsuppgifter.

  Svara
 2. Mam

  Jag håller med om att Löfven är inte ett statsman. Hela hans regering speglar hur svag,inkompeta människor som sitter vid makten. Måste hända snart en ändring för innan katastrofen

  Svara
  1. Lillemor Hedlund

   Fort bort med denna ansvarslösa man vad sysslar han med om dagarna , sitter här i soffan efter intervjun med honom där han återigen bara skyller ifrån sig allt som händer det är katastrof att vi inte kan få bort denna (så kallade minister)

   Svara
 3. Peter Willman

  Löfven är utan tvekan den mest inkompetenta regeringschef som Sverige haft sedan ståndsriksdagen avskaffades, PA Hansson och Tage Erlander måste rotera i sina gravar när de ser vad som hände med deras parti.

  Svara
 4. Carl den 12

  Kan bara hålla med föregående talare👸👑👸👑👸👑
  Tänk att göra ett mentaltest ang hur det står till med den emitionella empatin för sina invånare ???
  Hujedamej, ingen rolig uppgift att ta på sig som psykolog.

  Calle som själv inte ens orkar ta sig tid att bry mig om hur våra politiker mår innerst inne, då jag krasst kan konstatera, att skiter dom i oss, så skiter jag i dom, högakningsfullt !!!
  Men så är jag heller inte stadsminister, utan en vanlig prolitär som går och gör det han ska i sin “gruva” .

  Svara
 5. Conny Högberg

  Qet är ett jävla skitsnack om pengar växer på träd skulle Sverige vara rikt. Om inte högern stal alla pengar skulle vi ha alla förutsättningar att uppfylla kraven på det mesta av vad vi behöver. Skatt betalar allt vi kräver, utan den inga tjänster som betalar för dom. Högern har stulit pengar och sålt ut Sverige under deras styre och idag bromsar man allt och anklagar regeringen för vad som är högerns skuld som uppstod under deras tid. Den dåliga ekonomin beror på det och ultra högern SD, kd och m. Dessa ansvar för att inget kan genomföras och c l gör det inre bättre. Historik är inte det man vill ha men den berättar vad som lett till detta kaos. Sluta anklaga gör vad som är bra för Sverige och folket Alla. Lova guld och gröna skogar gör alla inför valet men inget parti eller partiledare kommer att få genomföra vad dom lovar så det kommer inte att bli bättre utan att gemensamt se vad som behövs men det är en dröm bara en dröm. Så vilken fårskall som sitter i högsätet spelar ingen roll. Detta är maktbegär. Vare sig man heter Jimmy Ulf ebba Stefan eller annat. Tyvärr är det folket som får betala. Stefan är väl inte riktigt glamorös och han borde vara lika stor skitstövel som dom övriga.

  Svara
 6. Mats johansson

  Det måste bli ett naval Nu sverges folk vi måste kasta ut dessa landsfärrädare Nu LåtSD ta över styret

  Svara
  1. Mats johansson

   Den regeringen skiter i svenska folket dom måste avsättas så får som möjligt det enda han vill den skithögen det är att va stataminister landsfärrädare ska inte ha lön dom ska sraffas

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *