Tomas Brandberg (SD): Ni fattade fel beslut. Jag kan leva med det.

Av | augusti 29, 2019

Under 2011-15 gick Sveriges migrationspolitik över styr. Ohämmat önsketänkande, feghet och (vill jag hävda) en ideologisk grundtanke om att Sverige på kort tid skulle stöpas om i multikulturell anda låg bakom.

Eftersom storstädernas utanförskapsområden (-det är väl där flyktingarna hamnar, vadå?) svämmade över så skickades nyanlända ut över hela landet. Och nu sitter ett tresiffrigt antal kommuner med kraschad ekonomi. Statens pengar är numera borta, bidragstagarna är kvar.

Nu sitter blåögda kommunpolitiker och känner sig “lurade” – se Uppdrag granskning från igår. Det gick nämligen inte så bra. Surprise surprise.

Löftena om “superekonomi” i migrationsvågens spår infriades inte. Allt töntigt önsketänkande om att flyktingmigrationen egentligen var ekonomiskt lönsam strandade obarmhärtigt.

Denna politik mötte väljarnas dom 2014 och fick 87 procents stöd, vilket för mig är totalt obegripligt. Jag kan inte beskriva det som något annat än kollektiv dumhet. Men OK, ni fick som ni ville.

Och jag kan leva med att ni hade fel, sånt händer. Det jag har svårt för är att ni envisades med att förolämpa dem som faktiskt såg problemen. Folk förlorade vänner, ja till och med familjemedlemmar tog avstånd, kontrakt avslutades, andra omplacerades, sorterades bort eller fick i praktiken sparken från sina arbeten.

För att de hade rätt och vågade säga det? Och fortfarande inte har fått upprättelse. Jag erkänner att det stör mig.

Tomas Brandberg (SD)


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *