Tino Sanandaji om de som nu påstår att ingen kunde ha förutsett våldsvågen.

Av | september 1, 2019

Bra av Patrik Kronqvist om de typer som först i flera år skrek ned alla varningar och nu påstår att ingen kunde ha förutsett våldsvågen.

”I december 2016 publicerade DN Kultur en stort uppslagen artikelserie som drev tesen att liberala opinionsbildare höll på att förlora kursriktningen. Anklagelseakten i en vida delad text om Expressens ledarsida var att vi skrev för många artiklar om påstått konservativa ämnen, främst lag och ordning.

”Nästan alla har en negativ, för att inte säga alarmistisk ton: Sverige är på väg åt fel håll”, skrev skribenten Mattias Hagberg och anklagade oss för att ta efter ”det högerpopulistiska språkbruket”.

I takt med att gängmorden har skjutit i höjden och Sverige har drabbats av sprängdåd i en omfattning tidigare okänd i västvärlden har sådana beskyllningar om alarmism blivit mer sällsynta. Att fler verkar inse att mer resoluta åtgärder mot kriminaliteten faktiskt är ett sätt att skydda de individer som liberalismen är tänkt att värna…

Med tiden blev ”svartmålning” en allt mer populär glosa, liksom ”Sverigebilden”. Så länge som Sverige framställdes som ett socialistiskt paradis med fritt sex, var det få som invände mot de utländska överdrifterna. Men när bilden av vårt land även började färgas av gängmord och misslyckad integration började politiker och i viss mån även journalister rycka ut till försvar av bilden av fosterlandet”

Psykologen Kübler-Ross identifierade fem faser i sorg, och DN och liknande medier uppvisar på ett liknande sätt fem faser om samhällsproblem.

1. Förnekelse: (”Invandrare betalar mer till samhället än de får tillbaka”, ”sjunkande våldstal väcker starka känslor”)

2. Ilska: (Östermalmnazism”, neandertalhöger, migrationsfeber)

3. Panik: (varningsklockorna om Europas 1900-tal)

4. Paranoia: (Putins informationskrig, utländsk påverkan)

5. Acceptans kombinerad med revisionism: ”vi var naiva”, ”ingen hade kunnat föreställa sig för några år sen”

Tino Sanandaji, på facebook

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *