Ygeman försöker läxa upp Åkesson om lögner om elförsörjningen till Skåne. Men vilken för med lögner kan man fråga sig efter att elbolaget medgett att elförsäljningen kan bli svår vintertid?

Av | september 1, 2019

Anders Ygeman kritiserar Jimmie Åkesson för att föra med oriktiga uppgifter när det gäller den svenska eltillgången i Skåne.
Men för Åkesson med oriktiga uppgifter eller är det så att Ygeman inte riktigt vet vad han talar om?
För även om VD:n för Ystad energi tillbakavisar att han eller någon annan i energiföretaget skulle ha uppmanat sina kunder att inte koka kaffe mellan 8 och 10 på grund av effektbrist så medger Ystad energi att vintern kan bli tuff när det gäller elen och då speciellt vintertid.

Ygeman fortsätter med att kritisera Åkesson och även Moderaterna där detta med att Ystads energi kommit ifrån, för att vara lögner och att skapa onödig rädsla.
Men är det en lögn att Skåne har brist på el?
För det där med elbristen i Skåne har varit känd ända sedan kärnkraftverket i Barsebäck lades ner och att regeringarna sedan dess låtit bli att bygga ut stamnätet så att det täcker behoven i Skåne.
Men på typiskt sossevis så är det bättre att anklaga sändebudet än att själva säga sanningen, bara för att inte oroa allmänheten.

Samma strategi använde Per-Albin Hansson 1939 då han i ett radiotal efter andra världskriget brutit ut sade att Sveriges försvarsförmåga var god, trots att han viste att den inte var det. Han drog en nödlögn i krigstid och i en krissituation. Men i dagsläget är det varken krigstid eller krissituation som det var 1939, Ygeman, inte någon sådan kristid som det var då i alla fall och då ska man tala sanning och inte ljuga För allmänheten.

Men det är inte första gången som du ljuger om viktiga saker Ygeman. Hopoas du kommer ihåg de 80 000 migranterna som skulle utvisas ur Sverige. Det talade du om 2016 när du var inrikesminister.
Men hur har det gått md detta Ygeman?
Hur många av de 80 000 asylsökande har du och dina partikamrater visat ut?
Så jag tycker du ska tala tyst om att ljuga för svenska folket, du som minister ska bara utföra det du satts till att göra av dina arbetsgivare, det vill säga valmanskåren i Sverige.

Så för att återgå till elförsörjningen i Skåne, är det inte bättre att stämma i bäcken än i ån och varna befolkningen i Skåne att det kan bli besvärligt med elförsörjningen framöver, och då speciellt vintertid. Eller du Ygeman menar att det är bättre det kommer som en chock för dem som bor i Skåne?
Inte för att jag hoppas att elbristen kommer att drabba någon medborgare, så hopas jag att detta kommer att drabba dig och visa att du är inkompetent och inte kapabel att inneha det ämbete du nu har.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/energiministern-kritiserar-uttalande-om-kaffekokning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *