2846: När man skulle visa handlingskraft

| 3 september, 2019

Gängskjutningarna har blivit en påträngande politisk fråga och i ett sådant läge måste politikerna företa sig något. Störst ansvar ligger naturligtvis hos regeringspartiet. Men regeringen är beroende av en del andra partier och därmed finns det många åsikter. Med den utgångspunkten faller det sig naturligt att inbjuda de andra partierna till samtal om vad som bör göras. Något omedelbart resultat blir det inte eftersom man först måste diskutera vilka som skall få vara med. Alldeles som det brukar kommer det att handla om SD. Inrikesministern menar att de har fel värdegrund och därför bör uteslutas. Det tycker inte moderaterna.

Att man kallar till samverkan är taktiskt sett riktigt. Även om Expressens ledare lätt genomskådar strategin. Man kan lugnt räkna med att det inte blir något egentligt resultat av en sådan sammankomst. Men man vinner tid och under tiden dyker det upp något annat som drar till sig intresset och gängskjutningarna kanske återgår till en mera normal nivå.

Att man ständigt hänger upp sig på SD torde vara ett ideologiskt restparti. Det finns inte mycket kvar av partiernas ideologier men åtminstone kan man haka fast sig vid värdegrunden. Det är knappast någon strategisk vinst, inte heller torde den ge fler röster men något må man stå upp för. Trots att Lena Mellin ser det absurda (Aftonbladet).

Lars Vilks


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •